HomeHL-9Αντιδράσεις ηθοποιών στην αποφυλάκιση Λιγνάδη – Ποιοι μιλούν για συγκάλυψη

Αντιδράσεις ηθοποιών στην αποφυλάκιση Λιγνάδη – Ποιοι μιλούν για συγκάλυψη

Αρκετοί ήταν οι ηθοποιοί που τάχθηκαν εναντίον της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπόθεση Λιγνάδη αποτέλεσε θέμα συζητήσεων στον καλλιτεχνικό κλάδο όλο αυτό τον καιρό.

Έτσι και η είδηση της αναστολής της ποινής του μέχρι το Εφετείο, δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από κορυφαίους ηθοποιούς.

Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, καθώς και οι Κλέλια Ρένεση, Μαριάννα Τουμασάτου και Δώρα Χρυσικού.

Τι υποστήριξαν

«Σήμερα η Δικαιοσύνη μάς πλήγωσε! Σήμερα, ακόμα μια φορά, δεν νιώθουμε ασφαλείς στη δημοκρατική μας χώρα! Πολλά περίεργα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό…» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας, συμπληρώνοντας: «Πολλοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα τη σκαπουλάρουν… Εμείς τώρα σε τι ελπίζουμε;».

«Αν δεν κάνω λάθος, προφυλακίστηκε επειδή υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος!» σημείωσε από την πλευρά του ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Αποφυλακίστηκε όμως τώρα που πρωτόδικα οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις! Ας μου το εξηγήσει κάποιος γιατί πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας προχώρησε σε ένα ολιγόλογο σχόλιο: «Αηδία. Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά».

«Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής, αφέθηκε ελεύθερος!!! Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης, ήταν θέμα περιέργειας!!!» έγραψε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Ένοχος, ακούστηκε από την έδρα… “Εν μέρει από το σώμα της έδρας, «εν μέρει» για όλες τις κατηγορίες και «εν μέρει» καταδικάστηκε λοιπόν μέχρι το εφετείο, αφού αφέθηκε ελεύθερος ως τότε… Μια «εν μέρει» απόφαση που αφήνει σκιές στην προσπάθεια να βγούμε από το σκοτάδι. Ο αγώνας συνεχίζεται!» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Η Κλέλια Ρένεση δεν φοβήθηκε τα λόγια της, μιλώντας για συγκάλυψη. «Όχι γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα που υπάρχουν βιαστές, αλλά γιατί σας σιχάθηκε η ψυχή μας για τη σιχαμερή συγκάλυψη, την προπαγάνδα και το αναίσχυντο ξέπλυμα που κάνετε, μην πέσει καμιά κουτσουλιά στα παπούτσια σας» ανέφερε.

«Μέχρι πού θα φτάσετε; Καμία ντροπή δεν έχετε; Καμία αξιοπρέπεια; Ούτε για να σας φτύσουν δεν είστε!! Γελάτε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» ήταν το μήνυμα της Μαριάννας Τουμασάτου.

«Νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ αυτή τη στιγμή αντανακλά την φωνή πολλών ανθρώπων. Είναι μια δύσκολη μέρα, είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια απόφαση που νομίζω είναι αντίθετη στο λαϊκό αίσθημα, υπό την μορφή απόδοσης δικαίου. Η απόφαση της αναστολής πάγωσε το Πανελλήνιο», είπε αρχικά η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

«Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι όταν μια καθαρίστρια επειδή πλαστογραφεί ένα πτυχίο για να μπορέσει να δουλέψει είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή και ένας άνθρωπος που πρωτόδικα καταδικάζεται για δύο βιασμούς ανηλίκων βγαίνει, καταλαβαίνεται ότι για το μυαλό ενός πολίτη αυτό είναι μια παράδοξη απόφαση» πρόσθεσε.

Λιγνάδης: 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε υπό όρους σήμερα από τον Κορυδαλλό.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως, να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις έξω από τη φυλακή.

«Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια. Με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», κατέληξε ο κ. Λιγνάδης.

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση