HomeΕΛΛΑΔΑΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δημόσια ομιλία για την Ανθρωπόκαινο Εποχή και το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δημόσια ομιλία για την Ανθρωπόκαινο Εποχή και το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, θα μεταδοθεί διαδικτυακά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από το ανεξίτηλο ανθρώπινο αποτύπωμα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η υποβάθμιση και καταστροφή των ενδιαιτημάτων δεν είναι αόριστες εκφράσεις, αλλά η νέα πραγματικότητα και οι νέες προκλήσεις. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ, διοργανώνουν δημόσια ομιλία με τον Δρ Emilio PadoaSchioppa, Αναπληρωτή Καθηγητή Οικολογίας στο University of Milano-Bicocca της Ιταλίας, με θέμα: «The Anthropocene: a new epoch for the Earth, a new challenge for humanity».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3P3F1tN και θα είναι ανοικτή και για διά ζώσης συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του 4ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συζήτηση κρίσιμων ερωτημάτων: Πώς τροφοδοτείται μια αναπτυσσόμενη ανθρωπότητα, οικονομία και κοινωνία χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στο περιβάλλον; Σε ποιους θεσμούς θα πρέπει να δοθεί η εντολή εφαρμογής πολιτικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιώσιμη από περιβαλλοντική άποψη οικονομική ανάπτυξη; Σύμφωνα με τον καθηγητή Padoa-Schioppa «ο άνθρωπος έχει ευθύνη για τις πράξεις του. Μπορούμε να δούμε το Ανθρωπόκαινο ως ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την ύπαρξή μας και το μέλλον του πλανήτη μας;»

Ο Dr Emilio Padoa-Schioppa είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Milano-Bicocca (Ιταλία). Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα συνδέονται με την οικολογία του τοπίου και τη βιολογία διατήρησης, δημοσιεύσει και διδάσκει θέματα Οικολογίας Τοπίου, Βιολογίας και Διδακτικής της Βιολογίας, Αειφορίας και Οικοσυστημικών Υπηρεσιών και Προηγμένης Ανθρώπινης Οικολογίας. Συντονίζει ή/και συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών έργων σχετικών με θέματα οικολογίας του τοπίου και περιβαλλοντικών επιστημών. Είναι πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρείας Οικολογίας Τοπίου (Italian Society of Landscape Ecology).

kipro

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση