HomeHL-LifestyleEurovision 2022: Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών

Eurovision 2022: Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών αποκάλυψε η EBU ότι εντοπίστηκαν, έπειτα από τη δεύτερη πρόβα του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2022. Μάλιστα, με σκοπό την εξασφάλιση ενός ασφαλούς αποτελέσματος, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση προέβη στις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως ανακοίνωσε η EBU, “Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών έξι χωρών”.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης αναφέρει στη συνέχεια ότι “Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια ψηφοφορία αρχεία).

Η Βικτώρια Χαλκίτη επισήμανε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» ότι η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”», εξήγησε.

«Εγώ πήγα κενό, δεν ήθελα να επηρεαστώ», είπε και υπογράμμισε ότι πριν από τον διαγωνισμό δεν είχε ακούσει τόσο πολύ τα τραγούδια επίτηδες. «Δεν ξέρεις τι μπορεί να τύχει στον καθένα κι εγώ είμαι πολύ του ακουστικού», δήλωσε.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση