HomeHL1-CultureΟυκρανία: Με λουλούδια υποδέχθηκαν το συγκρότημα Kalush Orchestra που θριάμβευσε στη Eurovision

Ουκρανία: Με λουλούδια υποδέχθηκαν το συγκρότημα Kalush Orchestra που θριάμβευσε στη Eurovision

Στα χαλάσματα της Ουκρανίας το βίντεο κλιπ των Kalush Orchestra μετά τη νίκη στη Eurovision

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ουκρανία επέστρεψε το συγκρότημα Kalush Orchestra, το οποίο θριάμβευσε στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μάλιστα, τα μέλη του γκρουπ έτυχαν θερμής υποδοχής στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στον χώρο υποδοχής, ήταν και γυναίκες με στρατιωτικά, τις οποίες άλλωστε εξυμνεί το τραγούδι «Stefania», με το οποίο και κατέκτησαν την πρωτιά στον διαγωνισμό που έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στον frontman του συγκροτήματος προσφέρθηκαν λουλούδια με κορδέλες στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, κίτρινο και μπλε. Φυσικά, οι Kalush Orchestra δεν θα μπορούσαν να μην τραγουδήσουν σε όσους τους υποδέχθηκαν το «Stefania», έστω και σε α καπέλα έκδοση.

Στα χαλάσματα της Ουκρανίας το βίντεο κλιπ των Kalush Orchestra μετά τη νίκη στη Eurovision

Το «Stefania» έχει γίνει κάτι σαν ύμνος μεταξύ των Ουκρανών κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα, έπειτα από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι νικητές της Eurovision γύρισαν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού σε κατεστραμμένες περιοχές με φόντο τα χαλάσματα από τις εχθροπραξίες.

Λίγες ώρες λοιπόν μετά τον θρίαμβο στη Eurovision 2022, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα νέο μουσικό βίντεο της επιτυχίας τους με σκηνές από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία και γυναίκες με πολεμικό εξοπλισμό.

Η κυκλοφορία του βίντεο κλιπ, το οποίο γυρίστηκε στις κατεστραμμένες πόλεις Μποροντιάνκα, Ιρπίν, Μπούκα και Χοστομέλ, φέρεται να καθυστέρησε για να αποφευχθούν κατηγορίες για πολιτικοποίηση του διαγωνισμού.

Στο βίντεο κλιπ γυναίκες στρατιώτες μεταφέρουν παιδιά μέσα από κατεστραμμένες πόλεις, ενώ ο ράπερ Oleh Psiuk εμφανίζεται ανάμεσα στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

Όπως μπορεί να δει κανείς, το βίντεο κλιπ του ουκρανικού συγκροτήματος γυρίστηκε στα συντρίμμια κατεστραμμένων πόλεων

Τα πλάνα δείχνουν στη συνέχεια κάποιους στρατιώτες να παραδίδουν παιδιά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ μία περπατά σε ένα νεκροταφείο με ταφόπλακες με τα χρώματα της Ουκρανίας.

Το τελευταίο πλάνο του βίντεο, δείχνει ένα μικρό κορίτσι να κοιτάζει την κάμερα ενώ κρατάει μία μολότοφ.

Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν λάβει ειδική άδεια να εγκαταλείψουν τη χώρα για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της Eurovision 2022. Τελικά, όχι μόνο επέστρεψαν, αλλά το έκαναν έχοντας στα χέρια τους το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού.

Ζελένσκι: Του χρόνου ο διαγωνισμός της Eurovision θα γίνει στην Ουκρανία

Λίγες ώρες μετά την νίκη της χώρας του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε να φιλοξενηθεί κάποια στιγμή ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, η οποία βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα χέρια των Ρώσων, εκτός από μια επίμονη ομάδα μερικών εκατοντάδων Ουκρανών μαχητών που συνεχίζουν να αντιστέκονται στο εργοστάσιο χάλυβα.

«Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη», έγραψε ο Ζελένσκι στα social media.

«Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision. Για τρίτη φορά στην ιστορία του. Και πιστεύω – όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι φιλοξενούμενοι της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη. Ελεύθερη, ειρηνική, αποκατεσταμένη! Ευχαριστούμε για τη νίκη Kalush Orchestra και όλους όσους μας ψήφισαν. Σίγουρα, η νικητήρια συγχορδία μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία!», πρόσθεσε.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση