HomeHL1-WorldΜασσαλία: 14χρονη που απήχθη σώθηκε χάρη στο GPS του Snapchat

Μασσαλία: 14χρονη που απήχθη σώθηκε χάρη στο GPS του Snapchat

Μια «σπάνια» και «μοναδική» υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια 14χρονη Γαλλίδα που απήχθη, ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε ομαδικά από δύο άνδρες που την κρατούσαν κλειδωμένη σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα, σώθηκε χάρη στο snapchat.

Οι αστυνομικοί στη Μασσαλία κατάφεραν να την εντοπίσουν χρησιμοποιώντας το GPS στην εφαρμογή Snapchat του τηλεφώνου της. Η κοπέλα, η οποία δεν κατονομάστηκε, παρασύρθηκε στο μικροσκοπικό διαμέρισμα από έναν 26χρονο άνδρα που προσφέρθηκε να την φιλοξενήσει αφότου έφυγε από το σπίτι την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων, αναγκάστηκε να καπνίσει κάνναβη προτού ο ύποπτος και ένας 64χρονος φέρεται να την βίασαν εναλλάξ.

Στιγμιότυπο από την πόλη της Μασσαλίας

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την απαγωγή από τους γονείς της νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού τους έστειλε μήνυμα στο Instagram ενώ οι απαγωγείς της κοιμόντουσαν, εξηγώντας πως την είχαν απαγάγει και ξυλοκοπήσει και πως δεν ήξερε πού βρισκόταν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το τηλέφωνο της 14χρονης χρησιμοποιώντας το GPS του Snapchat, σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή  Cabucelle της Μασσαλίας και την έσωσαν τελικά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία της Μασσαλίας την Κυριακή με την κατηγορία της απαγωγής και βιασμού ανηλίκου, ωστόσο υποστήριξαν ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Η έφηβη, η οποία είπε στην αστυνομία ότι αναγκάστηκε να κάνει στοματικό σεξ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και αργότερα επέστρεψε στο σπίτι της στην οικογένειά της.

Πώς την εντόπισαν οι αρχές

Η αστυνομία ζήτησε από την έφηβη να ενεργοποιήσει την τοποθεσία της στο Snapchat ώστε να τους βοηθήσει να την εντοπίσουν. Έμεινε σε επαφή με τους αστυνομικού μέσω εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς παρέμενε κλειδωμένη στο διαμέρισμα, αλλά φοβόταν να μιλήσει δυνατά από φόβο μην ξυπνήσει τους απαγωγείς της.

Μόλις η αστυνομία βρήκε τη σωστή πολυκατοικία όπου κρατούνταν, άρχισε να χτυπά μία μία τις πόρτες μέχρι που η 14χρονη έστειλε μήνυμα με τη λέξη «ναι» όταν χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματός όπου βρισκόταν κλειδωμένη. Ένας από τους υπόπτους βρέθηκε να προσπαθεί να διαγράψει αρχεία από το τηλέφωνό του καθώς η αστυνομία μπήκε στο κτίριο.

Το θύμα βρέθηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών και νοσηλεύτηκε. Αργότερα υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση, η οποία επιβεβαίωσε πως είχε «πρωκτικές βλάβες» ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια «σπάνια» και «μοναδική» υπόθεση

Μια αστυνομικός του Κέντρου Πληροφοριών και Διοίκησης της Μασσαλίας ήταν αυτή που σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το Snapchat για να εντοπίσει την 14χρονη, είπε η αστυνομία, περιγράφοντας την υπόθεση ως «σπάνια» και «μοναδική».

«Αυτή η διάσωση έγινε χάρη στο Snapchat, αλλά πάνω από όλα πραγματοποιήθηκε χάρη στην εξαιρετική ιδέα της νεαρής βοηθού αστυνομικού από το Κέντρο Πληροφοριών και Διοίκησης, χωρίς την οποία τίποτα δε θα ήταν δυνατό» είπε ο γραμματέας του συνδικάτου Alliance στην περιοχή.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση