HomeΚΡΗΤΗΕκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τους 205.000 οι ψηφοφόροι- Μισή ώρα παράταση

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τους 205.000 οι ψηφοφόροι- Μισή ώρα παράταση

Μεγάλη συμμετοχή και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον πήχη της συμμετοχής, σε σχέση με τη δεύτερη Κυριακή της εκλογής του 2017, ξεπέρασε η προσέλευση των ψηφοφόρων για τη μονομαχία Ανδρουλάκη-Παπανδρέου.  Αυτό συνέβη 3,5 ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, ενώ έχουν ήδη ψηφίσει περισσότεροι από 205 χιλιάδες πολίτες. Ειδικά στο λεκανοπέδιο από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες σημειωνόταν συνεχής και δυναμική ροή στα εκλογικά τμήματα. Ίδια «εικόνα» έχουν οι επιτελείς των δύο υποψηφίων και για τις άλλες περιφέρειες τη χώρας.

Η ψηφοφορία διεξάγεται έτσι κι αλλιώς με πιο γρήγορους ρυθμούς σε όλα τα εκλογικά τμήματα -δεν άνοιξαν μόνο πέντε σε κάποια μικρά νησιά του Αιγαίου- καθώς δεν προκαλούνται «ουρές» από την διαδικασία που ακολουθήθηκε την περασμένη Κυριακή για την υποβολή αίτησης-διαπίστευσης από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής.

ekloges_kinal_kosmos_art_2

Η ΕΔΕΚΑΠ, η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών και των όποιων ενστάσεων που κατατίθενται, υπογραμμίζει με οδηγία της ότι «o ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας , αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα».

Στη συνέχεια- εξηγούν τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ- ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση η η εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής που προσβλέπει στην «αλλαγή σελίδας», στη δυναμική πορεία και σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εθνικές κάλπες είναι πλέον θέμα ωρών. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, στο ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσαν μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία (19:30). Εφόσον δεν υπάρξει νέα παράταση,  τότε οι αρμόδιοι θα μπορούν να ανακοινώσουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα γύρω στις 21.00 το βράδυ, έχοντας πάντα καταχωρήσει και σημαντικό δείγμα από την Αττική.

ekloges-kinal1

Αθρόα συμμετοχή και στην Κρήτη

Αθρόα είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων και στην Κρήτη καθώς από το πρωί σπεύδουν στα εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν το πρόσωπο που θα ηγηθεί το ΚΙΝΑΛ.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα εκλογικά κέντρα του νησιού ενώ δεν παρατηρούνται οι ουρές και οι καθυστερήσεις του πρώτου γύρου των εκλογών εξαιτίας του ότι δεν χρειάζεται να πληρώσουν ή να συμπληρώσουν αιτήσεις.

ekloges-kinal2

Αρκαλοχώρι: Σεισμόπληκτοι ψηφίζουν μέσα στους οικίσκους

Μαζική προσέλευση κόσμου παρατηρείται από νωρίς το πρωί στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο Αρκαλοχώρι.

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν δεινοπαθήσει τα μέγιστα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο στην ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

ekloges_kinal_arkaloxori2

Μέσα στους οικίσκους νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία ψηφίζουν για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου χωρίς να κρύβουν την αισιοδοξία και την προσδοκία τους τόσο για τον πολύπαθο τόπο τους όσο και για τη χώρα.

ekloges_kinal_arkaloxori

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρκαλοχώρι είναι ο τόπος καταγωγής του υποψήφιου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ο πατέρας του Μαρ. Ανδρουλάκης ήταν και είναι σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Μάλιστα λέγεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν πληροφορήθηκε το ποσοστό που έλαβε στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών αναφώνησε «Θεέ μου, τι έκανε η νησάρα μου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση