HomeHL-9Βαριά πρόστιμα και λουκέτο σε καφενείο στο Ηράκλειο – Χειροπέδες σε 40χρονο

Βαριά πρόστιμα και λουκέτο σε καφενείο στο Ηράκλειο – Χειροπέδες σε 40χρονο

8.000 ευρώ θα πληρώσουν πελάτης και ιδιοκτήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικοί σε άνδρα ηλικίας 40 ετών στο Ηράκλειο όταν σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε να έχει μαζί του πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο δεν ήταν καν στο όνομά του αλλά ανήκει σε έτερο άτομο.

Πανάκριβα πλήρωσε ο ίδιος την απερισκεψία του αυτή αλλά και το καφενείο στο οποίο μέχρι εκείνη την ώρα απολάμβανε αμέριμνος τον καφέ του. Στο μαγαζί, που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, μπήκε λουκέτο για 15 ημέρες, γεγονός άκρως καταστροφικό για τον ιδιοκτήτη αφού χάνει την πελατεία του μεγαλύτερου μέρους της εορταστικής περιόδου.

Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καφενείου και επιπλέον 3.000 στον 40χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, συνελήφθη αμέσως με την διαδικασία του αυτοφώρου ενώ αναμένεται να περάσει και από τον Εισαγγελέα ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλαστογραφία ανέκαθεν ήταν ποινικό αδίκημα και διώκονταν από τον νόμο, πόσω μάλλον στις μέρες μας που οι έλεγχοι, εξαιτίας της τήρησης των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, έχουν γίνει πιο εντατικοί και καθημερινοί.

Πρόστιμα και στα Χανιά

Στα Χανιά βρέθηκαν να εργάζονται χωρίς να φορούν μάσκα προστασίας ένας υπάλληλος σε σνακ μπαρ, δύο υπάλληλοι ψητοπωλείου, ένας υπάλληλος και δύο πελάτες σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο έγιναν 2.280 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις και κόπηκαν πρόστιμα ύψους 9.800 ευρώ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση