HomeHL-TOPΝέοι πεζόδρομοι χωρίς ράμπες στο κέντρο; – Η απάντηση του Γιάννη Αναστασάκη

Νέοι πεζόδρομοι χωρίς ράμπες στο κέντρο; – Η απάντηση του Γιάννη Αναστασάκη

Περιττή κούραση εν μέσω εορταστικής περιόδου στο «σταυρό» του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταλαιπωρία και αναστάτωση βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Η κατασκευή των νέων πεζόδρομων στο πιο εμπορικό και πολυσύχναστο κομμάτι του Ηρακλείου φέρνει νεύρα, κούραση και αγανάκτηση.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost, διακρίνεται με σαφήνεια η ταλαιπωρία μαμάδων που επιχειρούν να ανεβάσουν τα καρότσια με τα μωρά τους στους υπό κατασκευή πεζόδρομους.

Οι ράμπες για τα καρότσια και τα αναπηρικά αμαξίδια δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες αλλά και ιδιοκτήτες καταστημάτων να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια lockdown οι έμποροι περίμεναν τις αγορές της εορταστικής περιόδου ώστε να μειώσουν τις απώλειες που εμφάνισαν στο τζίρο τους τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Όμως τα έργα δυσκολεύουν τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στα καταστήματα με συνέπεια η πολυπόθητη αύξηση του τζίρου να παραμένει όνειρο χειμερινής νυκτός.

Την ίδια ώρα καθησυχαστικός εμφανίζεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διαβεβαιώνοντας ότι θα περάσουμε τις τελευταίες γιορτές με έργα και περιττή κούραση στο «σταυρό» της πόλης.

erga_kentro_mama_karotsi2

erga_kentro_mama_karotsi

«Θα κατασκευαστούν ράμπες» – Η απάντηση του Γιάννη Αναστασάκη

«Το έργο βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, μόνο στην οδόΧατζημιχάλη Γιάνναρη μπορούμε να αντιληφθούμε πώς θα είναι στην τελική του μορφή» αναφέρει στο cretapost ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο Δήμο Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνεχίζει διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης πως «θα παραδώσουμε το έργο πλήρως προσβάσιμο, οι ράμπες θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τη μελέτη. Τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, όταν ολοκληρωθούν όλη η πόλη θα βρίσκεται στην ίδια στάθμη αφού θα γίνει προσαρμογή με τους γειτονικούς δρόμους».

erga_kentro5

erga_kentro2

Χρονοδιάγραμμα παράδοσης

Υπομονή συστήνει στους συμπολίτες του ο κ. Αναστασάκης αφού τα έργα στις οδούς Ίδης, Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Έβανς βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των έργων το πρώτο τμήμα των νέων πεζόδρομων (μικρή Έβανς, συμβολή της Ίδης με την Δικαιοσύνης και Χατζημιχάλη Γιάνναρη) αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, ενώ το δεύτερο τμήμα που αφορά στην οδό 1821 αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο Γιάννης Αναστασάκης «η πορεία των έργων προχωρά με εντατικούς ρυθμούς οπότε δεν αποκλείεται η παράδοση των τμημάτων να γίνει νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο».

erga_kentro3

erga_kentro4

erga_kentro

erga_kentro6

Διαφήμιση
Διαφήμιση