HomeHL-9Μετανάστες Παλαιόχωρας: Αναζητούν τους διακινητές – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Μετανάστες Παλαιόχωρας: Αναζητούν τους διακινητές – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των διακινητών των 71 μεταναστών – μεταξύ των οποίων και ένας νεκρός – που εντοπίστηκαν χθες ανοιχτά της Κρήτης σε ημιβυθισμένο σκάφος.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις καταθέσεις των μεταναστών, που κατάγονται κυρίως από τη Συρία, προκειμένου να αποσαφηνίσουν ποιοι απ’ όλους ήταν οι διακινητές για να προχωρήσουν στις συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχωρούν και τις διαδικασίες για την ταυτοποίηση των μεταναστών ώστε να ετοιμαστούν τα απαραίτητα έγγραφα για την προώθησή τους.

Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Οι 70 μετανάστες, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και πέντε παιδιά, που περισυλλέχθηκαν από τις λιμενικές αρχές μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Εκεί, γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις ενώ διαπίστωσαν πως τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, έφεραν τραύματα και χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Πού φιλοξενήθηκαν – Οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα

Στην αίθουσα της ενορίας της Κουντουράς φιλοξενήθηκαν χθες οι 70 μετανάστες με τον Ερυθρό Σταυρό και την Πολιτική Προστασία να έχουν προετοιμάσει τον χώρο φιλοξενίας με κλινοσκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης ο δήμος δεν είχε κάποιο μεγάλο χώρο για την φιλοξενία τους ωστόσο προσφέρθηκε η ενορία και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας για την παραχώρηση της συγκεκριμένης αίθουσας.

«Έτσι, οι μετανάστες αφού εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς μπήκαν σε πούλμαν και οδηγήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο», επεσήμανε, ο δήμαρχος Σελίνου – Καντάνου Αντώνης Περράκης.

Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ικανός ώστε να φιλοξενήσει για μέρες τους μετανάστες γι’ αυτό ήδη συζητιέται το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να μεταφερθούν στο δήμο Χανίων όπου και θα φιλοξενηθούν έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορούν να προωθηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση