HomeHL-9Μετανάστες Παλαιόχωρας: Πού έμειναν τη νύχτα – Οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα

Μετανάστες Παλαιόχωρας: Πού έμειναν τη νύχτα – Οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αίθουσα της ενορίας της Κουντουράς φιλοξενήθηκαν χθες οι 68 μετανάστες που εντοπίστηκαν να πλέουν σε ένα ημιβυθισμένο σκάφος ανοιχτά της Κρήτης ενώ ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του βρίσκεται στο νεκροτομείο των Χανίων.

Οι μετανάστες μόλις περισυλλέχθηκαν από σκάφη του λιμενικού και ιδιώτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου και εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς.

Εθελοντές, ο Ερυθρός Σταυρός αλλά και η Πολιτική Προστασία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και προετοίμασαν τον χώρο για την φιλοξενία τους με κλινοσκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης ο δήμος δεν είχε κάποιο μεγάλο χώρο για την φιλοξενία τους ωστόσο προσφέρθηκε η ενορία και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας για την παραχώρηση της συγκεκριμένης αίθουσας.

«Έτσι, οι μετανάστες αφού εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς μπήκαν σε πούλμαν και οδηγήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο», επεσήμανε, ο δήμαρχος Σελίνου – Καντάνου Αντώνης Περράκης.

Οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα

Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ικανός ώστε να φιλοξενήσει για μέρες τους μετανάστες γι’ αυτό ήδη συζητιέται το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να μεταφερθούν στο δήμο Χανίων όπου και θα φιλοξενηθούν έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορούν να προωθηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών

Από χθες σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των διακινητών.

Ήδη έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις από τους μετανάστες οι οποίοι κυρίως δηλώνουν πως προέρχονται από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες θα συλληφθούν οι διακινητές και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχωρούν και τις διαδικασίες για την ταυτοποίηση των μεταναστών ώστε να ετοιμαστούν τα απαραίτητα έγγραφα για την προώθησή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση