HomeΕΛΛΑΔΑΓιάννης Οικονόμου: Σταθερή η στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία

Γιάννης Οικονόμου: Σταθερή η στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία

Ο πρωθυπουργός «θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια για την ανάσχεσή της και τη διαχείριση των επιπτώσεών της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αιχμές για Σάντσεθ και τις συμφωνίες με Τουρκία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η πανδημία επιμένει και δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την Πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η Κυβέρνησή μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με τη σημερινή δήλωση – διάγγελμα που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο πρωθυπουργός «θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια για την ανάσχεσή της και τη διαχείριση των επιπτώσεών της.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης υπηρεσιών ιδιωτικών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ε.Σ.Υ.

Η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει η κοινωνία ανοιχτή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Δεν σταματά να μας εκπλήσσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας, έχοντας προαναγγείλει δήλωση-απάντηση στον πρωθυπουργό, προφανώς έχει έτοιμη την απάντηση πριν καν ακούσει, καλλιεργεί πανικό και καταστροφολογία και αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πανδημίας ξεπερνά τα πολιτικά του μέτρα».

Τρίτος χαμηλότερος πληθωρισμός στην ΕΕ
Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην Ε.Ε. που καταγράφει η Ελλάδα τον Οκτώβριο .

«Ως προϊόν των ενεργειών μας και των μέτρων που πολύ έγκαιρα πήραμε, η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση με το χαμηλότερο πληθωρισμό, καταγράφοντας αύξηση 2,8%, σαφώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. που ήταν 4,4%.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται από την Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε και στα είκοσι επτά κράτη-μέλη με την ενέργεια να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα ανατιμήσεων, καθώς οι τιμές της αυξήθηκαν κατά  23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο».

Μέσα σε αυτό το πλέγμα εισαγόμενων διεθνών κρίσεων, σημείωσε, «που επηρεάζει ήδη τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών η Κυβέρνηση με ψύχραιμη και λελογισμένη διαχείριση στέκεται στο πλευρό των πολιτών προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην οικιακή οικονομία αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Η σταθερότητα και η ανθεκτικότητα της οικονομίας μας, από τη μιά μας επιτρέπουν την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων προκειμένου να στηρίξουμε την κοινωνία και από την άλλη μας εξασφαλίζουν ότι η χώρα μας θα προοδεύσει τάχιστα όταν οι κρίσεις αυτές ατονήσουν».

Για τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού κ. Σάντσεθ στην Άγκυρα και τις συμφωνίες που σύναψε εκ μέρους της χώρας του με την Τουρκία, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «όφειλε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψιν του τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις των κρατών μελών με την Τουρκία.

Μάλιστα και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ισπανίας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εξέλιξη αυτή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση