HomeHL-WorldΠώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του απαγωγέα της «Μαντλίν της Αυστραλίας»

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του απαγωγέα της «Μαντλίν της Αυστραλίας»

Η στιγμή της σύλληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λεπτομέρειες για τις τελευταίες δύο ώρες της έρευνας και της διάσωσης της 4χρονη Κλίο Σμιθ που απήχθη από κάμπινγκ στην Αυστραλία, αποκαλύπτονται σήμερα.

Πηγές κοντά στην έρευνα ισχυρίζονται πως τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου ήταν ζωτικής σημασίας και πως βοήθησαν την αστυνομία να αναγνωρίσει τον 36χρονο Τέρενς Ντάρελ Κέλι, ως βασικό ύποπτο.

afstralia-apagogeas

Ο 36χρονος απαγωγέας της Κλίο, Τέρενς Κέλι οδηγείται με αεροπλάνο στις φυλακές

Το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου

«Το τηλέφωνό του φέρεται να βρισκόταν στην περιοχή, ως μέρος της συλλογής δεδομένων» είπε μια πηγή στο The West Australian. «Αυτό είναι μέρος των πληροφοριών που οδήγησαν την ομάδα στον 36χρονο».

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τουλάχιστον 3 σταθμοί βάσης για κινητά που βρίσκονται κοντά στο απομακρυσμένο κάμπινγκ από το οποίο εξαφανίστηκε η 4χρονη Κλίο, στη δυτική Αυστραλία, στις 16 Οκτωβρίου. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών έδωσαν στη συνέχεια, στην αστυνομία, μια λίστα με αριθμούς τηλεφώνου που είχαν χρησιμοποιηθεί στην περιοχή κατά τις ώρες ενδιαφέροντος.

Ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Ροντ Γουάιλντ είπε πως τα δεδομένα αναλύθηκαν μαζί με άλλες πληροφορίες, προτού ο Κέλι γίνει πρόσωπο ενδιαφέροντος. «Έτσι, χρησιμοποιήσαμε τα δεδομένα τηλεφώνου και τα δεδομένα αναγνώρισης πινακίδων, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, τις μαρτυρίες και τα ιατροδικαστικά. Όταν τα βάλεις όλα αυτά το πένα πάνω στο άλλο, λύνεις υποθέσεις και αυτό ακριβώς κάναμε εδώ».

Η στιγμή της σύλληψής του

Η αστυνομία τελικά, συνέλαβε τον Κέλι στις 23:24 την Τρίτη, λίγες ώρες προτού πραγματοποιήσουν έφοδο στο σπίτι του στο Κάρναρβορν στη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο ανώτερος ντετέκτιβ Κάμερον Μπλέιν, είπε πως οι αστυνομικοί «περίμεναν τον Κέλι να κινηθεί». «Ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου για το τι έπρεπε να συμβεί, οπότε είπα: ‘Ας το κάνουμε’».

Πλάνα από κάμερα Dashcam από διερχόμενο ταξί κατέγραψε τη στιγμή που ένα αστυνομικό όχημα χωρίς διακριτικές πινακίδες ζήτησε από τον Κέλι να σταματήσει στην άκρη του δρόμου καθώς οδηγούσε στην οδό Ρόμπινσον. Ένα δεύτερο αστυνομικό όχημα μπήκε μπροστά από το σταθμευμένο αυτοκίνητο για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανότητα διαφυγής. Ένας περαστικός θυμήθηκε πως είδε την αστυνομία και στη συνέχεια τη σύλληψή του. «Είδαμε έναν από τους ντετέκτιβ πάνω από τον τύπο, να τον ξαπλώνει στο έδαφος» λέει.

Με τον βασικό τους ύποπτο πλέον με χειροπέδες, οι ντετέκτιβ πήραν την απόφαση να ερευνήσουν το σπίτι του στις 12:46 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Εκεί ήταν που βρήκαν την Κλίο να παίζει με παιχνίδια σε ένα από τα δωμάτια που ήταν κλειδωμένα. «Μόλις είδα ένα κοριτσάκι να κάθεται εκεί, δεν σκέφτηκα τίποτε άλλο παρά να το πάρω αγκαλιά» είπε ο ανώτερος αστυφύλακας Κερτ Φορντ.

Γιατί δόθηκε εντολή στους γονείς της Κλίο να μην συζητήσουν τίποτα μαζί της

Την ίδια ώρα, οι γονείς της Κλίο έχουν αυστηρές οδηγίες από την αστυνομία να μην συζητήσουν μαζί της τον εφιάλτη των 18 ημερών που πέρασε με τον 36χρονο Κέλι. Ο ανώτερος ντετέκτιβ Κάμερον Μπλέιν αποκάλυψε την Πέμπτη πως η συζήτηση των λεπτομερειών για το τι συνέβη, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υπόθεση της εισαγγελίας, μειώνοντας την ακρίβεια των πληροφοριών της.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους γονείς της 4χρονης Κλίο να περιμένουν έως ότου οι ειδικοί ντετέκτιβ για κακοποίηση παιδιών πάρουν επίσημη κατάθεση από την 4χρονη προτού συζητήσουν μαζί της για τα τραυματικά γεγονότα. «Πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία και δεν θέλουμε να προδικάσουμε κάτι» είπε ο Μπλέιν, ο οποίος ήταν ένας από τους 4 αστυνομικούς που έσωσαν την Κλίο. «Θέλουμε να έχουμε μια επιτυχημένη δίωξη γι’ αυτόν που ευθύνεται. Έχουμε δώσει συμβουλές στους γονείς τους σχετικά με αυτό και καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ δύσκολο για εκείνους αλλά εκτιμούμε τη βοήθειά τους και τη συνεργασία τους σε αυτό το κομμάτι».

Την ίδια ώρα, ο 36χρονος Τέρενς Ντάρελ Κέλι, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της «αναγκαστικής λήψης ή δελεασμού παιδιού» για την απαγωγή της τετράχρονης Κλίο, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο για να φυλακιστεί, μέχρι να γίνει το δικαστήριο στις 6 Δεκεμβρίου. Ο φωτογραφικός φακός, μάλιστα, τον κατέγραψε να περπατά ξυπόλητος και με δεσμά στο αεροδρόμιο του Κάρναρβορν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση