HomeHL-9Αυστραλία: Τεσσερις νεκροί και 7 τραυματίες από επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Αυστραλία: Τεσσερις νεκροί και 7 τραυματίες από επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Επίθεση με μαχαίρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις νεκροί και 7 τραυματίες είναι ο μεχρι στιγμής απολογισμός επίθεσης ενός ή δύο ανδρών με μαχαίρι εναντίον πολιτών σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ. Ο ένας δράστης είναι νεκρός, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για δεύτερο ο οποίος αναζητείται. Μεταξύ των τραυματιών ένα μωρό εννέα μηνών το οποίο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκος Μάρκελλος ο δράστης είναι ένας νεαρός άντρας 30 ετών, πιθανότατα αραβικής καταγωγής, ο οποίος σε ώρα αιχμής έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι, άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς.

Στην αρχή κάποιοι θεώρησαν τον οικογενειακό ζήτημα καυγά. Κάτι τέτοιο. Τελικά, όπως διαπίστωσαν γρήγορα οι αυτόπτες μάρτυρες, μαχαίρωνε τυχαία πολίτες. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, οι άνθρωποι έσπευσαν και κλειδώθηκαν στα καταστήματα με τη βοήθεια των σεκιούριτι και μπήκε η αστυνομία. Κάποια στιγμή ο δράστης εντοπίστηκε και τον πυροβόλησε μία γυναίκα αστυνομικός.

glbytfqxmaa-mrd

Η τεράστια αστυνομική επιχείρηση που παραμένει σε εξέλιξη γίνεται σε ένα πολυσύχναστο από κόσμο εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι, το οποίο εκκενώνεται από εκατοντάδες ανθρώπους.

Αυστραλιανά μέσα μιλούν για ενδεχόμενο τρομοκρατίας, καθώς στην περιοχή έχουν σπεύσει και αντιτρομοκρατικές δυνάμεις. Μεχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Το φως της δημοσιότητας είδε και εικόνα του δράστη την ώρα που ανεβαίνει τις κυλιόμενες σκάλες κρατώντας το μαχαίρι

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν τη γύρω περιοχή.

ertnews.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση