HomeHL-GreeceΗ στρατηγική Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις κάλπες

Η στρατηγική Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις κάλπες

Το δίλημμα προς τους πολίτες και η απάντηση στα σενάρια της «προοδευτικής διακυβέρνησης». Ο στόχος της αυτοδυναμίας και η προοπτική μιας νέας τετραετίας. Οι παροχές και το μεταρρυθμιστικό έργο. Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τακτική με την οποία θα κινηθεί στο δρόμο προς τις επόμενες εθνικές εκλογές -τις οποίες προσδιόρισε στο τέλος της τετραετίας- καθώς και το δίλημμα που θα θέσει στους πολίτες πριν προσέλθουν στις κάλπες αποσαφήνισε για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega Channel.

«Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και ανάπτυξη ή ανασφάλεια και περιπέτειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφοφόροι θα κληθούν να συγκρίνουν την παρούσα κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας και τη θητεία των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει και την προσωπική σύγκριση μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα, στηριζόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια του, σύμφωνα με τα οποία υπερέχει του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να υποβαθμίσει τα σενάρια της «προοδευτικής διακυβέρνησης» που προωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτείνοντας την προοπτική ολοκλήρωσης της τρέχουσας τετραετίας και ανανέωσή της για μια ακόμη θητεία με αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι στρατηγική ήττας», τόνισε, κληθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

«Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ή αν έβγαιναν θα ήταν μια κυβέρνηση που δεν νομίζω ότι θα συγκινούσε πάρα πολύ το εκλογικό σώμα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας προσωποποιήσω τώρα το σχήμα το οποίο φαντάζομαι ότι μπορεί να κυβερνούσε τη χώρα σε αυτή την περίπτωση», σημείωσε.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι θα διεκδικήσει αυτοδυναμία ακόμη και στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική και για μία ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ των μονοκομματικών κυβερνήσεων, έστω με διάφορες έξωθεν προσθήκες, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη σημερινή, δική του κυβέρνηση.

Κατώτατος μισθός
Ο πρωθυπουργός, στο μέτρο του δυνατού και επιτρεπόντων των δημοσιονομικών δεδομένων, στην πορεία προς την ολοκλήρωση της θητείας του, θα συνεχίσει τις «ευχάριστες» για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών παρεμβάσεις (προεκλογικές, σύμφωνα με την αντιπολίτευση).

Χθες, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022, εκτός από την πρώτη αύξηση του 2% που έχει ήδη αποφασιστεί και θα ισχύσει από την πρώτη του νέου έτους.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι καταρτίζεται σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

Πέραν δε της νέας έξαρσης της πανδημίας, η οποία πάντως -κατά τον ίδιο- δεν έχει ξεφύγει του ελέγχου, βούληση του κ. Μητσοτάκη είναι να συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, που θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τρεις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες: Η πρώτη αφορά τον εθνικό κλιματικό νόμο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η δεύτερη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και το τρίτο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Έλεγχος ποιοτικών κριτηρίων, έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης».

euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση