HomeΕΛΛΑΔΑΣυνεχίζονται οι συλλήψεις Κουβανών στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

Συνεχίζονται οι συλλήψεις Κουβανών στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

Υποψίες για διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα συλληψη Κουβανου μετανάστη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Ζακυνθου. Συμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, ένας ακόμη Κουβανός που ειχε αυτομολησει απο την πατρίδα του, αναζητώντας άσυλο σε χώρα της Ευρώπης, συγκεκριμένα στην Ιταλία, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Ανήκει, όπως και οι άλλοι ομοεθνείς του που συνελήφθησαν, στο γκρουπ με τους 210 περίπου Κουβανούς αυτομολησαντες που ταξίδεψαν, από την Αβάνα στη Μόσχα και από εκεί βρέθηκαν στη Σερβία.

Το μακρύ δρομολόγιό τους, ειχε ως προτελευταίο προορισμό την Αθήνα και εχει ενδιαφέρον να εξακριβωθεί από πού και με ποιον τρόπο κατάφεραν να περάσουν απο τα ελληνικά σύνορα.

Έπειτα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου κι έφτασαν στον Λαγανά όπου κατέληξαν σε ξενοδοχειο. Ενενήντα απο τους συνολικά 210 αυτομολήσαντες Κουβανούς επιχείρησαν να πετάξουν χθες το απόγευμα με πτήση της RyanAir για Μιλάνο έχοντας πρώτα προχωρήσει σε online check in ωστε να συγκεντρωθούν απευθείας στην αίθουσα αναμονής.

Γιατί οι Κουβανοί επέλεξαν το αεροδρόμιο της Ζακύνθου

Ωστόσο παρατηρητικος υπάλληλος του αεροδρομίου, διαπίστωσε οτι οι Κουβανοί ταξίδευαν με ελλιπή έγγραφα, δηλαδή, δεν έφεραν βίζα μαζί με το διαβατήριό τους. Γι’ αυτό και ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές όπου και συνέλαβαν τους 90 Κουβανούς.

Ο ομοεθνής τους που συνελήφθη πριν από λίγο, προσπάθησε να ακολουθησει το ίδιο δρομολόγιο, δηλαδή να επιβιβαστεί σε πτήση της RyanAir με προορισμό το Μιλάνο ομως κι αυτός έγινε αντιληπτός απο υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Στο ερώτημα γιατι οι αυτομολήσαντες Κουβανοί επέλεξαν τη Ζάκυνθο ως τελευταίο σταθμό, προτού πετάξουν για Ιταλία με σκοπό να ζητήσουν άσυλο, έχοντας πρώτα διανύσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, εξηγεί στο protothema.gr οτι οι Κουβανοί μεταναστες ειχαν πληροφορίες οτι οι ελεγχοι στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου είναι χαλαροί, ποντάροντας στο γεγονός οτι άλλοι συμπατριώτες τους, σε μεμονωμένες περιπτώσεις τα είχαν καταφέρει. Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο, όλο αυτό να έχει οργανωθεί από διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση