HomeHL-9Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Νίκη για τον Βαγγέλη Καρκανάκη

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Νίκη για τον Βαγγέλη Καρκανάκη

Ισχυρός αντίπαλος ο Στράτος Μαγκουσάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επανεκλογή του κατάφερε στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που πλέον ονομάζεται Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλείου, μέσα από μια διαδικασία που είχε αρκετά χαρακτηριστικά ντέρμπι, ο Βαγγέλης Καρκανάκης.

Η υποψηφιότητα του Στράτου Μαγκουσάκη αποδείχθηκε πολύ ισχυρή και σαφέστατα ισχυρότερη απ’ ό,τι ίσως αρχικά είχε εκτιμηθεί. Τα στελέχη της παράταξης πάντως τοπικά είχαν ήδη από την Παρασκευή τονίσει πως η χθεσινή διαδικασία ούτε εύκολη θα ήταν, ούτε όμως και θα έβγαζε νικητή από … νωρίς.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ακόμα κι όταν είχε καταμετρηθεί το 50% και πλέον των ψήφων δεν υπήρχε μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής της διαδικασίας. Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα μάλιστα, ο Στράτος Μαγκουσάκης φαίνονταν να προηγείται με πολύ μικρή διαφορά, η οποία όμως πολύ γρήγορα ανατράπηκε διατηρώντας τον Βαγγέλη Καρκανάκη στην πρώτη θέση.

Πέραν του αποτελέσματος, τονίζεται ότι η εκλογική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή, καθώς σε αυτή προσήλθαν συνολικά 4.123 ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 1.140 έκαναν χρήση του δικαιώματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας υπήρχε κι ένα σεβαστό ποσοστό αποχής που άγγιξε το 20 %, καθώς στο σύνολο τους οι εγγεγραμμένοι ήταν 5.080.

Γενικά η αποχή βέβαια δικαιολογείται, ωστόσο στο σημείο που παρατηρήθηκε στις εσωκομματικές εκλογές και με δεδομένο πως κάθε ψηφοφόρος όφειλε να καταβάλει το σεβαστό ποσό των 12 ευρώ για τη συμμετοχή του, από συγκεκριμένους κύκλους, υπήρξαν ψίθυροι για το ότι ίσως και ως ένα βαθμό να ήταν «εσκεμμένη». Πάντως, στο «δια ταύτα», δεν φάνηκε να επηρεάζει το συνολικότερο αποτέλεσμα.

Εφημερίδα «Πατρίς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση