HomeHL-TOPΓ. Χουλιάρας: «Στο Αρκαλοχώρι οι σεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες»

Γ. Χουλιάρας: «Στο Αρκαλοχώρι οι σεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες»

Στο έλεος των… Ρίχτερ για ένα ακόμα βράδυ το Αρκαλοχώρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι αλλά και σε πολλά μέρη της χώρας που ανησυχεί τους πολίτες.

«Είμαστε μια σεισμογενής χώρα. Να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε έτοιμοι για τους σεισμούς. Έχουμε σεισμούς σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι συμβαίνουν σε θαλάσσια περιοχή και δε δημιουργούν προβλήματα, όπως αυτός που σημειώθηκε την Τρίτη. Αυτοί οι σεισμοί εκτονώνουν την ενέργεια που υπάρχει στο εσωτερικό του πλανήτη μας. Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε 150 χλμ. νότια από την Κάρπαθο, και ο άλλος 30 χλμ. ανατολικά από τη Σητεία», σημείωσε ο κ. Χουλιάρας.

«Στο Αρκαλοχώρι συνεχίζεται η ακολουθία και θα συνεχίζεται για τους επόμενους μήνες. Ας μην μπερδεύουμε τους άλλους σεισμούς με αυτό. Στο Αρκαλοχώρι εστιάζεται η προσοχή μας. Εκεί είναι οι ζημιές και χρειάζεται αποκατάσταση», τόνισε ο ίδιος.

Στο έλεος των… Ρίχτερ για ένα ακόμα βράδυ το Αρκαλοχώρι

Στο έλεος των… Ρίχτερ βρέθηκε για ένα ακόμα βράδυ το Αρκαλοχώρι και η ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Μετά τον τριπλό σεισμό που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ καταγράφηκαν 25 σεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητοί και στο κέντρο του Ηρακλείου.

3-3

 

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός καταγράφηκε στις 23:03 και είχε ένταση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

s1

Οι υπόλοιποι μετασεισμοί που αξίζουν να σημειωθούν είναι: 23:23 με ένταση 3,2 Ρίχτερ, 6χλμ νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου με εστιακό βάθος τα 15χλμ και στις 00:53 καταγράφηκε σεισμική δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 6χλμ ΝΔ του Αρκαλοχωρίου με εστιακό βάθος 10χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σεισμός εντάσεως 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ, στις 13:11, 3χλμ Δυτικά, Νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου με εστιακό βάθος τα 5,3 χλμ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση