HomeHL-9Κακοκαιρία Μπάλλος: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Χιόνια στα ορεινά - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, καθώς και σήμερα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ κακοκαιρία προβλέπεται για σήμερα σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα, η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή είναι ότι στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

 

kairos-paraskevi-1

paraskevi-kairos-2

paraskevi-kairos-3

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, με τάση υποχώρησης από το απόγευμα. Επίσης, θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην αναγγελία των θυελλωδών ανέμων της για την Παρασκευή, η ΕΜΥ αναφέρει εκτεταμένο χαμηλό βαρομετρικό στο Ιόνιο, το οποίο κινείται αργά προς τα ανατολικά, βαθαίνει και αναμένεται αργότερα στις ακτές της Πελοποννήσου.

savvato-kairos-1

savvato-kairos-2

savvato-kairos-3

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση