HomeHL-9Σύμπτωση: Τα κλιμάκια των μηχανικών από το υπουργείο βρίσκονταν ήδη στην Κρήτη την ώρα του σεισμού

Σύμπτωση: Τα κλιμάκια των μηχανικών από το υπουργείο βρίσκονταν ήδη στην Κρήτη την ώρα του σεισμού

Είχαν έρθει για να ελέγξουν τα κτίρια που είχαν «πληγεί» τον περασμένο Ιουλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδα, την περασμένη Δευτέρα, τα κλιμάκια μηχανικών από το Υπουργείο Υποδομών βρίσκονταν ήδη στην περιοχή. Φυσικά και δεν γνώριζαν ότι επίκειται σεισμός και μάλιστα τόσο ισχυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, είχαν έρθει για να επιθεωρήσουν τα κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές στον σεισμό του περασμένου Ιουλίου στο Αρκαλοχώρι, Γάσι, Αρχοντικό, Μουσούτα, Μαχαιρά, Σαμπά, Χουμέρι, Ζωφόροι, κ.α.

Περισσότεροι από 20 μηχανικοί του Υπουργείου βρίσκονταν το πρωί της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και ενώ είχαν οργανωθεί και έτοιμοι για να προχωρήσουν στις αυτοψίες στα σπίτια που είχαν υποστεί τότε ζημιές, τους βρήκε ο σεισμός… στο δρόμο.

Εάν ο σεισμός γινόταν ήταν λίγη ώρα μετά, θα τους έβρισκε μέσα στα σπίτια να κάνουν αυτοψίες, τα οποία με τα 5,8 Ρίχτερ υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές ή και ισοπεδώθηκαν.

Οι 20 μηχανικοί παρέμειναν στην Κρήτη και ενισχύθηκαν με άλλους 65 που ήρθαν εσπευσμένα από την Αθήνα όπου και ξεκίνησαν αμέσως τους ελέγχους στα κτίρια. Μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και του δήμου είναι μαζί τους.

Ξεκινούν τις αυτοψίες με το πρώτο φως της ημέρας με την καθοδήγηση κάποιου ντόπιου που ξέρει την περιοχή για να τους μεταφέρει και ολοκληρώνουν τις αυτοψίες αργά το βράδυ. Τα σπίτια και τα καταστήματα είναι χιλιάδες και κύριο μέλημα είναι να εντοπιστούν τα πράσινα κτίρια, εκείνα δηλαδή που δεν έχουν πάθει ζημιές και μπορούν άμεσα να κατοικηθούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση