HomeHL-9Συλλήψεις λαθροκυνηγών στην Κρήτη

Συλλήψεις λαθροκυνηγών στην Κρήτη

Σχηματίστηκε δικογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά την απαγόρευση πολλοί είναι εκείνοι που «ρισκάρουν» και πηγαίνουν για κυνήγι….αρκετοί δε συλλαμβάνονται και αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τις τελευταίες ημέρες οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν παράνομους κυνηγούς σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ρεθύμνου, περιπολούσαν κατά τις πρωινές ώρες, όταν γύρω στις 08:30 π.μ., εντόπισαν στις Μέλαμπες ένα άτομο να κυνηγά, συνοδεία κυνηγετικών σκύλων.

Οι θηροφύλακες τον πλησίασαν δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ενώ εν τω μεταξύ κάλεσαν τηλεφωνικά και τους δασικούς υπαλλήλους της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου που επίσης περιπολούσαν στην περιοχή και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ένας σκοτωμένος λαγός, θηρευμένος εκτός κυνηγετικής περιόδου. Στη συνέχεια κατασχέθηκαν το θήραμα, ένα δίκαννο, 4 φυσίγγια και η κυνηγετική άδεια που έφερε το άτομο και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύλληψη για παράνομη θήρα λαγού στο Βατουδιάρη, Δήμου Αποκόρωνα

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Χανίων περιπολούσαν, κατά τις βραδινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή του Βατουδιάρη, Δήμου Αποκόρωνα, όταν γύρω στις 22:30 εντόπισαν από απόσταση ένα όχημα να κινείται και να γίνεται χρήση φακού. Μετά από λίγη ώρα άκουσαν έναν πυροβολισμό.

Πλησίασαν το σημείο και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν και να ελέγξουν ένα άτομο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, ένας θηρευμένος λαγός και μία ηχομιμητική συσκευή (κράχτης).

Οδήγησαν το συγκεκριμένο άτομο στο Αστυνομικό Τμήμα Βρυσσών, όπου μετά από εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερο. Οι θηροφύλακες στη συνέχεια πήγαν στη Δ/νση Δασών Χανίων όπου παρέδωσαν τα κατασχεμένα και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
241669532_575536440303427_3351327845652536178_n

Επεισοδιακή καταδίωξη για παράνομη θήρα λαγού στη Δέρματο Βιάννου

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, που εδρεύουν στη Βιάννο και στο Καστέλι Πεδιάδος, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου, αντιλήφθηκαν γύρω στις 00:05 της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021, μέσα σε ελαιώνα της αγροτικής περιοχής της Δέρματου Βιάννου, έναν φακό.

Πλησίασαν το σημείο και εντόπισαν το άτομο που έφερε τον φακό. Του δήλωσαν την ιδιότητά τους και του ζήτησαν να σταματήσει. Αντίθετα, αυτός τράπηκε σε φυγή και μάλιστα, γύρισε το όπλο προς την κατεύθυνση των θηροφυλάκων ψηλά και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι θηροφύλακες τον κυνήγησαν και είδαν ότι πέταξε το όπλο, αλλά δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Κατάφεραν όμως να εντοπίσουν το όπλο και διαπίστωσαν ότι ήταν πάνω του τοποθετημένος ο φακός με αυτοκόλλητη ταινία.

Στη συνέχεια οι θηροφύλακες κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου παρέδωσαν το όπλο και την υπόθεση έχει αναλάβει η Αστυνομία, για τον εντοπισμό του δράστη.
241625241_2582834412011602_4079651700828033703_n

Διαφήμιση
Διαφήμιση