HomeHL-Culture«Αντίο Μπεμπέλ»! Ο επικήδειος του Ε. Μακρόν στην τελετή αποχαιρετισμού του Ζ.Π. Μπελμοντό

«Αντίο Μπεμπέλ»! Ο επικήδειος του Ε. Μακρόν στην τελετή αποχαιρετισμού του Ζ.Π. Μπελμοντό

«Η απώλειά σου είναι απώλεια ενός μέρους της ζωής μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δικό του «αντίο» στον Ζαν Πολ Μπελμοντό απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Μέγαρο των Απομάχων (Ινβαλίντ) στο Παρίσι, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου ηθοποιού.

«Αγαπάμε τον Μπελμοντό γιατί μας έμοιαζε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της κηδείας του μεγάλου αστέρα του γαλλικού σινεμά,στο Παρίσι.

«Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό εξιστόρησε τις αντιθέσεις, τις αδυναμίες μας. Αγαπήσαμε τη μοναξιά του, την αγάπη του για τον κίνδυνο, την ποιότητα της χαράς, το στιλ του» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Γάλλος πρόεδρος τον είχε χαρακτηρίσει «αιώνια υπέροχο» με ανάρτησή του στο Twitter, λίγο μετά την είδηση για τον θάνατό του.

«Η απώλειά σου είναι απώλεια ενός μέρους της ζωής μας»

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ή Μπεμπέλ, όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι, ήταν ένας «ήρωας με χίλια πρόσωπα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Αγαπητέ Ζαν Πολ, η απώλειά σου είναι απώλεια ενός μέρους της ζωής μας».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, για τον διάσημο παππού του μίλησε ο Βικτόρ Μπελμοντό, ο οποίος βρέθηκε εκεί περιτριγυρισμένος από πέντε ακόμη εγγόνια τού μεγάλου αστέρα.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε να αναζητεί την ευτυχία, αλλά κυρίως να την προσφέρει… Τόσο στην οικογένειά του όσο και σε άλλους. Υπήρξε ένας αιώνιος ήλιος. Ευχαριστούμε, παππού, που μας έδωσες τόση χαρά», είπε.

Πλήθος επωνύμων στην τελετή για τον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της μουσικής του Ένιο Μορικόνε (το θρυλικό Chi Mai), ο οποίος είχε ντύσει μια σειρά από ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Στο Μέγαρο των Απομάχων βρέθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής ο βραβευμένος με όσκαρ Ζαν Ντι Ζαρντάν, η Μαριόν Κοτιγιάρντ, ο DJ Μπομπ Σινκλάρ, καθώς και εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Την περασμένη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου του, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ανέβηκε ψηλά στον ουρανό σε ηλικία 88 ετών.

«Ο πλανήτης σινεμά χάνει ένα μεγάλο αστέρι και ο ουράνιος θόλος κέρδισε ένα. Ανώφελο να πω ότι χρειάζεται χρόνος εδώ για να συνειδητοποιήσει κανείς την ιδέα», συνέχισε ο ίδιος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση