HomeHL-9Μίκης Θεοδωράκης: Πού θα γίνει τελικά η ταφή του – Τι λέει η κόρη του Μαργαρίτα

Μίκης Θεοδωράκης: Πού θα γίνει τελικά η ταφή του – Τι λέει η κόρη του Μαργαρίτα

Την ερχόμενη  Πέμπτη η κηδεία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στιγμή που αρκετές ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη δεν έχει διευκρινιστεί ο τόπος που θα γίνει η ταφή του, η κόρη του, Μαργαρίτα, διαμηνύει,  αποκλειστικά μέσω του protothema.gr,  πως σκοπεύει να σεβαστεί τις επιθυμίες του πατέρα της.

«Θα σεβαστώ κάθε επιθυμία που μού είχε εκφράσει ο πατέρας μου σχετικά με την ταφή του, θα κάνω όλα όσα μού είχε πει να κάνω» είναι τα ακριβή λόγια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη η οποία ζητά ταυτόχρονα από όλους να της δώσουν λίγο χρόνο να ηρεμήσει προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί, αυτή και η οικογένειά της, την μεγάλη απώλεια.

Παρόλα αυτά η κόρη του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στον τόπο όπου πρόκειται να ταφεί ο πατέρας της, αλλά και να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν την ίδια να επιθυμεί να γίνει η ταφή στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας και στην οποία η ίδια ζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τις τελευταίες ώρες έχει δεχτεί έντονες πιέσεις, από πολλές πλευρές, σχετικά με αυτό το θέμα.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως πολυαγαπημένη σύζυγος του Μίκη Θεοδωράκη, η 94χρονη Μυρτώ Θεοδωράκη, βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κλινήρης στο σπίτι τους, στην περιοχή της Ακρόπολης, καθώς ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα υγείας γεγονός που δεν τής επιτρέπει να συμμετέχει ενεργά σε διαδικαστικά θέματα της οικογένειας.

Την Πέμπτη η κηδεία του

Το βέβαιον είναι πως η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη, στην Μητρόπολη Αθηνών όπου και θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όλα έτοιμα στα Χανιά

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης ανέφερε πως η επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη είναι να ταφεί στα Χανιά.

Ο κ. Αγοραστάκης μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Αγοραστάκης ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στην Αθήνα, όπου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στα Χανιά, με την ακριβή ημερομηνία να μην είναι προς το παρόν γνωστή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση