HomeHL-9Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι τουρίστες που έφτασαν στην Κρήτη

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι τουρίστες που έφτασαν στην Κρήτη

Στα… ύψη η επιβατική κίνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνες του 2019 αντικρίζει κανείς όποιος παρατηρήσει την επιβατική κίνηση που καταγράφεται αυτήν την εποχή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Συνεχώς αεροπλάνα έρχονται και φεύγουν μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες που έχουν επιλέξει την Κρήτη για τις διακοπές τους.

Παρά τα υγειονομικά μέτρα, παρά το «βαθύ» κόκκινο που έχει… χρωματιστεί η Κρήτη στο χάρτη του ECDC, η επιβατική κίνηση είναι στα «ύψη».

Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από τις 15 Μαΐου έως και χθες έχουν διακινηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ μόνο τις πρώτες 17 μέρες του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 328.900 επιβάτες

«Μέχρι στιγμής ο Αύγουστος έχει πιάσει το 90% της κίνησης του 2019 ενώ περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η καλή πορεία και τις επόμενες ημέρες», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας.

Ο τουρισμός σε… αριθμούς

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε στις 15 Μαΐου με τις πρώτες πτήσεις να αρχίζουν να καταφτάνουν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο cretapost, ο κ. Πλιάκας, τον Μάιο διακινήθηκαν 63.800 επιβάτες, τον Ιούνιο 216.800 επιβάτες και τον Ιούλιο 508.900 επιβάτες.

«Φέτος ο Ιούλιος έπιασε το 79,43% του 2019 και ο Ιούνιος το 42,21% του 2019», τόνισε σχετικά ο κ. Πλιάκας προσθέτοντας πως «αν όλα πάνε καλά με την πανδημία τότε αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση