HomeHL-9«Ποδαρικό» από Σκανδιναβούς για τη φετινή τουριστική περίοδο στα Χανιά

«Ποδαρικό» από Σκανδιναβούς για τη φετινή τουριστική περίοδο στα Χανιά

Το Σάββατο προσγειώνονται τα πρώτα τσάρτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρώτοι επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες για τα Χανιά το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκινούν οι πτήσεις “τσάρτερ” προς το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.

Ωστόσο ο αριθμός των “τσάρτερ” είναι πολύ μικρός μέχρι τα τέλη Απρίλη – αρχές Μαίου, ενώ το κύριο μέρος των επισκεπτών έρχεται στη Δυτική Κρήτη με πτήσεις των low cost εταιρειών που ξεκινούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και σταδιακά αυξάνουν τις πτήσεις τους από διαφορετικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα με βάση στοιχεία από το αεροδρόμιο των Χανίων οι πρώτες πτήσεις φτάνουν το Σάββατο με την εταιρεία “SAS” από την Κοπενχάγη της Δανίας, την “Norwegian” από το Όσλο και την “Austrian Airlines” από τη Βιέννη.

Όμως ο κύριος όγκος των πτήσεων έρχεται από τις 27 Μαρτίου και μετά καθώς προβλέπονται αφίξεις της Ryanair από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας και διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, και στη συνέχεια ακολουθούν τα δρομολόγια της Easy Jet και άλλων εταιρειών low cost. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κύριος όγκος των πτήσεων για το μήνα Απρίλιο προέρχεται από αεροπορικές εταιρείες low cost.

Ξεκινούν οι βίλες – Αργότερα τα ξενοδοχεία

Η πλειοψηφία των πρώτων επισκεπτών θα διαμείνει σε βίλες ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αφού το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων θα καθυστερήσει να λειτουργήσει.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον Πλατανιά τα μεγάλα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν το χρονικό διάστημα από 18 Απριλίου μέχρι 25 Απριλίου ενώ θα υπάρχουν και πολλά που θα ξεκινήσουν στα τέλη του ίδιου μήνα ή στις αρχές Μαίου.

Στην περιοχή της Γεωργιούπολης κανένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία δεν έχει σχεδιάσει τη λειτουργία του πριν τις 25 Απριλίου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις μεσαίες μονάδες. Αντίθετα πολύ νωρίτερα θα λειτουργούν βίλες και διαμερίσματα καθώς υπάρχει ήδη αυξημένο ενδιαφέρον και τα σχετικά κλεισίματα.

Haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση