HomeHL-TOPΣφοδρή επίθεση Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία

Σφοδρή επίθεση Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου  εξέφρασε τους φόβους του για την πορεία της υγειονομικής κρίσης καθώς και για τις συνέπειές της που δεν είναι άλλες από την οικονομική κρίση, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται μέτρα που θα προλάβουν την επιδείνωση και την έκρηξη της πανδημίας και όχι να τρέχουμε πίσω από την έκρηξη κρουσμάτων με lockdown που θα είναι καταστροφικά μέσα στην τουριστική περίοδο».

tsipas-hrakleio-kentro

Την ίδια ώρα μίλησε για λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης που θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία που δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της καθώς υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση από την πανδημία αλλά ταυτόχρονα έλλειμμα σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανακάμψουν.

Όπως τόνισε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία ενώ παράλληλα εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

ts2

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία βόλτα στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου συνομιλώντας με πολίτες αλλά και επιχειρηματίες.

Ο ίδιος κατανόησε τα προβλήματα που έχουν ενώ κατά τις συζητήσεις που είχε χαρακτήρισε λάθος το εργασιακό νομοσχέδιο καθώς όπως είπε καταργείται το 8ωρο και θεσμοθετείται το 10ωρο.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν οι βουλευτές Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, Βαρδάκης και τοπικά στελέχη του κόμματος.

ts-3

Το βράδυ, στις 20:00, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Ενετικό Λιμάνι, στην προβλήτα Μικρού Κούλε.

Η κάθοδος Τσίπρα στην Κρήτη, πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κ. Τσίπρας έθεσε τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα, γι’ αυτό και ξεκίνησε περιοδείες ανά την Επικράτεια.

‘Οπως φάνηκε από την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη η οικονομία και η πανδημία μπαίνουν σε πρώτο πλάνο στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έμφαση σ’ αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς τονίζοντας μεταξύ άλλων πως για να γίνει υπέρβαση των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης στην ελληνική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή δεν θα πρέπει να γίνεται ανάλυση της κατάστασης με ελαφρότητα και υπεραισιοδοξία. Υπαινισσόμενος ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μία εικόνα για την πορεία της οικονομίας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα σχολίασε πως δεν πρέπει να υπάρξει άρση των μέτρων στήριξης των 2022 επαναφέροντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ρύθμιση του χρέους με διαγραφή ενός μεγάλου μέρος της ονομαστικής αξίας και ρύθμιση του υπόλοιπου.

O κ. Τσίπρας απηύθυνε επίσης, έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση