HomeHL-9Στο Ηράκλειο σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Ηράκλειο σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η οικονομία και η πανδημία μπαίνουν σε πρώτο πλάνο στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- Ομιλία απόψε στις 20.00

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου και σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με φορείς και Επιμελητήρια, στις 11 το πρωί.

Το βράδυ, στις 20:00, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Ενετικό Λιμάνι, στην προβλήτα Μικρού Κούλε.tsipras-logo

Η κάθοδος Τσίπρα στην Κρήτη, πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κ. Τσίπρας έθεσε τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα, γι’ αυτό και ξεκίνησε περιοδείες ανά την Επικράτεια.

‘Οπως φάνηκε από την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη η οικονομία και η πανδημία μπαίνουν σε πρώτο πλάνο στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έμφαση σ’ αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς τονίζοντας μεταξύ άλλων πως για να γίνει υπέρβαση των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης στην ελληνική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή δεν θα πρέπει να γίνεται ανάλυση της κατάστασης με ελαφρότητα και υπεραισιοδοξία. Υπαινισσόμενος ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μία εικόνα για την πορεία της οικονομίας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα σχολίασε πως δεν πρέπει να υπάρξει άρση των μέτρων στήριξης των 2022 επαναφέροντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ρύθμιση του χρέους με διαγραφή ενός μεγάλου μέρος της ονομαστικής αξίας και ρύθμιση του υπόλοιπου.

tsipras-ierapetra

Για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με φορείς του νομού Λασιθίου πως επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

Ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε την οριστική νίκη της πανδημίας δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο, ενώ για την πορεία του εμβολιασμού σημείωσε πως ο πρωθυπουργός τον προηγούμενο Φεβρουάριο έλεγε ότι μέχρι τον Ιούνιο η κάλυψη θα είναι στο 70%, κι ενώ ήδη έχει περάσει ο μισός Ιούλιος το ποσοστό των εμβολιασμένων βρίσκεται κάτω από το 45%.

“Τα λάθη, οι παλινωδίες, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, η αλαζονεία, πολιτικός καιροσκοπισμός, όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν στο να βρεθούμε για άλλη μία φορά σε μία ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας, ενώ μάς έλεγαν ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι” δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει -όπως είπε- να προχωρήσει “σ’ αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού.

O κ. Τσίπρας απηύθυνε επίσης, έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση