HomeHL-GreeceΤα κορωνοπάρτι εκτόξευσαν τον δείκτη θετικότητας

Τα κορωνοπάρτι εκτόξευσαν τον δείκτη θετικότητας

8,4% αύξηση στη Γλυφάδα, 6,1% στον Αλιμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Προβληματισμό προκαλούν οι μολύνσεις στον Νότιο Τομέα Αττικής, τα οποία εκτοξεύτηκαν και σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 252 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 6,1% και 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας, αντίστοιχα.

Χαρδαλιάς: Το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών, στον Νότιο Τομέα Αττικής

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο», ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση.

«Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση