HomeHL-SportsΤι είδαμε στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020

Τι είδαμε στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020.  Συνεχίζονται τα πολλά γκολ, το θέαμα αλλά και σιγά σιγά διαμορφώνεται η εικόνα σε κάθε όμιλο, όσον αφορά τις ομάδες που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση και με ποια κατάταξη θα γίνει αυτό.

Ας δούμε συνοπτικά λοιπόν τι συνέβη σε κάθε όμιλο σε αυτήν την αγωνιστική.

Στον Α’ Όμιλο, έχουμε πλέον 2 ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση, με την Ιταλία μάλιστα να την έχει εξασφαλίσει ήδη και την Ουαλία να είναι πολύ κοντά και αυτή.

Οι Ουαλοί κέρδισαν 2-0 την Τουρκία που απογοητεύει και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, έκανε τα πάντα εκτός από το να σκοράρει και οδηγεί συγκλονιστικού απροόπτου την ομάδα του στην επόμενη φάση, σε αντίθεση με τους γείτονες που πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να περάσουν και αυτό μόνο από την τρίτη θέση.

Η Ιταλία κέρδισε και την Ελβετία με 3-0 και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση πολύ εύκολα. Η ομάδα του Μαντσίνι απέδωσε και σε αυτόν τον αγώνα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και με πρωταγωνιστή τον Λοκατέλι , πήρε εύκολη νίκη και θέλει ένα βαθμό κόντρα στους Ουαλούς για να εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Οι Ελβετοί έχουν την ποιότητα να νικήσουν την Τουρκία και να διεκδικήσουν την πρόκριση, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο.

Στον δεύτερο όμιλο, όλα είναι ανοικτά, καθώς η Ρωσία, ρέφαρε την ήττα από το Βέλγιο με νίκη επί της Φινλανδίας με 1-0 και την έπιασε στους 3 βαθμούς. Παράλληλα το Βέλγιο παρότι δυσκολεύτηκε παραπάνω από το αναμενόμενο επικράτησε με 2-1 της Δανίας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του. Όμως για τις 3 άλλες ομάδες όλα είναι ανοικτά και τα παιχνίδια Φινλανδία-Βέλγιο και Ρωσία- Δανία θα κρίνουν τα πάντα.

Για την Φινλανδία ακόμα και μια ισοπαλία απέναντι στο αδιάφορο Βέλγιο θα ήταν υπερπολύτιμη καθώς θα την έστελνε στους 4 βαθμούς που θα μπορούσε να δώσει πρόκριση ακόμα και από την τρίτη θέση, ενώ η Ρωσία λόγω κακής διαφοράς τερμάτων και η Δανία επειδή έχει ακόμα 0 βαθμούς θέλουν μόνο νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι για να ελπίζουν.

Στον τρίτο όμιλο, η Ολλανδία με την νίκη επί της Αυστρίας εξασφάλισε την πρόκριση και σε πολύ μεγάλο ποσοστό και την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Αυστριακοί θα πάνε σε ένα τελικό πρόκρισης με την Ουκρανία, αν και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να προκριθούν και οι 2 και με ισοπαλία και τελική συγκομιδή 4 βαθμούς.

Οι Ουκρανοί, νίκησαν, δυσκολότερα του αναμενομένου την Βόρεια Μακεδονία και θα διεκδικήσουν την πρόκριση σύμφωνα με όσα προανέφερα, ενώ οι γείτονες ουσιαστικά μόνο με θαύμα μπορούν να διεκδικήσουν κάτι.

Στον τέταρτο όμιλο, επίσης είναι όλα ανοικτά, με τις Τσεχία και Αγγλία να έχουν αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση και ουσιαστικά να παίζουν την πρώτη θέση στο μεταξύ τους ματς.

Όπως και στο Κροατία-Σκωτία θα κριθεί αν κάποια από αυτές τις ομάδες θα μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση, κάτι που θα γίνει μόνο με νίκη κάποιας από τις 2 καθώς με ισοπαλία θα μείνουν και οι 2 έξω. ΄

Όσον αφορά τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής, Κροατία και Τσεχία αλληλοεξουδετερώθηκαν, με τον Πέρισιτς να ισοφαρίζει το πέναλτι του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Σικ και να κρατάει τους δευτεραθλητές Κόσμου, ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ενώ στο Βρετανικό Ντέρμπι, Αγγλία και Σκωτία έμειναν στο 0-0 σε ένα σκληρό παιχνίδι που αφήνει και τις 2 ικανοποιημένες κατά κάποιο τρόπο, καθώς οι Άγγλοι ουσιαστικά προκρίθηκαν και οι Σκωτσέζοι έχουν ακόμα πιθανότητες

Στον πέμπτο όμιλο,όλα είναι ανοικτά για την πρόκριση, καθώς καμία ομάδα δεν είναι εξασφαλισμένη, ούτε καμία έχει αποκλειστεί.

Η Σουηδία με τη νίκη της επί της Σλοβακίας, πήρε κεφάλι στον όμιλο αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που μπορεί ακόμα και να αποκλειστεί αν χάσει από την Πολωνία. Η Σλοβακία, θα χει μεν δύσκολο έργο κόντρα στην Ισπανία αλλά οι 3 βαθμοί που έχει ίσως αποδειχθούν υπερπολύτιμοι στην προσπάθεια της για πρόκριση.

Ισπανία και Πολωνία, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 , απογοητεύοντας για 2η σερί αγωνιστική , όμως τα αποτελέσματα του ομίλου τις κράτησαν ζωντανές.

Η Ισπανία με νίκη επί της Σλοβακίας, περνάει σε κάθε περίπτωση, έστω και δεύτερη, ενώ οι Πολωνοί θέλουν μόνο νίκη επί της Σουηδίας για να ελπίζουν.

Στον έκτο όμιλο, ήρθαν τα πάνω κάτω στην δεύτερη αγωνιστική, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης και η τελευταία αγωνιστική θα είναι απλά συγκλονιστική.

Ουγγαρία και Γαλλία , αναδείχθηκαν ισόπαλες στην Βουδαπέστη, αποτέλεσμα που ικανοποιεί πλήρως τους Μαγυάρους και περιπλέκει τα πράγματα για τους Γάλλους σε όσον αφορά την τελική τους κατάταξη.

Οι Ούγγροι με νίκη απέναντι στην Γερμανία την τελευταία αγωνιστική θα έχουν μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης, ενώ οι Γάλλοι θα πρέπει να μην χάσουν από τους Πορτογάλους για να μην τεθεί εν αμφιβόλω ακόμα και η πρόκριση τους.

Η Γερμανία, ανέτρεψε πλήρως την εικόνα της πρεμιέρας ,καθώς και το εις βάρος της 0-1 και επικράτησε με 4-2 της Πορτογαλίας και μπήκε γερά στην διεκδίκηση της πρόκρισης αλλά και της πρώτης θέσης του ομίλου. Αρκεί βέβαια να μην χάσει από τους Ούγγρους καθώς αυτό μπορεί να σημάνει το τέλος της προσπάθειάς τους στην διοργάνωση.

Οι Πορτογάλοι, είχαν σοβαρά αμυντικά προβλήματα κάτι που είναι απαγορευτικό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την Γερμανία και έχασαν το παιχνίδι και  πλέον θέλουν σίγουρα τουλάχιστον 1 βαθμό απέναντι στην Γαλλία για να νιώθουν σίγουροι για την πρόκριση.

Η τελευταία αγωνιστική, θα κρίνει τα πάντα, καθώς εκτός από την πρόκριση, οι ομάδες θα κοιτάξουν να πάρουν το καλύτερο και το πιο συμφέρον για αυτές πλασάρισμα ,όσον αφορά τις διασταυρώσεις στον επόμενο γύρο. Οπότε τίποτα (σχεδόν)δεν είναι σίγουρο ακόμα για την πρόκριση και την τελική κατάταξη των ομάδων και περιμένουμε όλοι με αγωνία την τελευταία αγωνιστική.

 Ευθύμης Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση