HomeΚΟΣΜΟΣΗ Γερμανία φοβάται επίθεση χάκερς σε νοσοκομεία

Η Γερμανία φοβάται επίθεση χάκερς σε νοσοκομεία

Σειρά κανόνων για την ενίσχυση της ασφάλειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων σε νοσοκομεία της Γερμανίας προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (BSI) της χώρας Άρνε Σένμπομ, μετά και τα επεισόδια που έγιναν σε ΗΠΑ και Ιρλανδία.

«Υπάρχει μεγάλη απειλή για τα νοσοκομεία» είπε ο Σένμπομ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit. Χάκερς άλλωστε είχαν στοχοποιήσει γερμανικά νοσοκομεία και στο παρελθόν. Ο Σένμπομ συμφώνησε με άλλον έναν ειδικό της BSI, τον Ντιρκ Χέγκερ, ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες για την ασφάλεια άλλων κρίσιμων υποδομών, όπως για παράδειγμα των μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Η BSI ανέπτυξε μια σειρά κανόνων για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια των νοσοκομείων, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή.

Στις 14 Μαΐου ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας (HSE) ανακοίνωσε ότι το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του δέχτηκε επίθεση από χάκερ οι οποίοι ζητούσαν λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ιρλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό.

Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τέτοιες επιθέσεις σε υποδομές, με πιο πρόσφατη εκείνη στο δίκτυο της εταιρείας μεταφοράς καυσίμων Colonial Pipelines.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση