HomeHL-GreeceΠαρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια

Τι θα ζητήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα καταγγείλει την υπολειτουργία του Κοινοβουλίου προς χάριν των εσωτερικών ισορροπιών της Νέας Δημοκρατίας.

Παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αναταράξεις ακόμη και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και θα ζητήσει όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα καταγγείλει την υπολειτουργία του Κοινοβουλίου προς χάριν των εσωτερικών ισορροπιών της Νέας Δημοκρατίας. «Τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ δημιουργούν προβλήματα για τη Δημοκρατία» αναφέρουν οι πηγές αυτές.

Το αντάρτικο στη ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να δηλώνουν δημόσια ότι θα καταψηφίσουν.

Χθες, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε την απόφασή της να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Η κ. Γιαννάκου, επέμεινε πως οι ενστάσεις της δεν προέρχονται από προσωπικά βιώματα, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά από την κοινή λογική και την γνώση της επιστήμης.

«Αν νομίζετε ότι κάνουμε αντιπολίτευση για μικροκομματικά συμφέροντα όπως λέτε, τότε δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής συμφωνούν με τις προτάσεις μας», τόνισε η πρώην υπουργός.

Αφού παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο έχει γονεοκεντρικό χαρακτήρα και δεν λαμβάνει υπόψη του τα συμφέροντα του παιδιού, τάχθηκε κατά της οριζόντιας και άκαμπτης – όπως την χαρακτήρισε -ρύθμισης που προβλέπει την εξίσου άσκηση γονικής μέριμνας, λέγοντας ότι το «εξίσου» υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή. «Το ζήτημα είναι κοινωνικό, επιστημονικό και ηθικό», τόνισε η κ. Γιαννάκου, λέγοντας ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις δεν ταιριάζουν σε ρύθμιση οικογενειακών θεμάτων.

Σε πιο ήπιους τόνους κινήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της Ολομέλειας και μπορεί να μην δήλωσε ότι και εκείνη δεν μπορεί να το ψηφίσει, όμως έθεσε όλες τις διαφωνίες που έχει με τις διατάξεις του νομοσχεδίου και υπενθύμισε με νόημα ότι και στο παρελθόν σε άλλα νομοσχέδια είχε εκφράσει κατά την ψήφισή τους διαφορετική θέση από αυτή της ΝΔ.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως η έμφαση που δίνεται από το νομοσχέδιο για την συνέχιση της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας, μετά τον χωρισμό των γονέων, είναι κάτι που «συμφωνούμε όλοι». Αρκεί βέβαια ο «γνώμονας να παραμένει εμφατικά το ίδιο το συμφέρον του παιδιού. Όχι το συμφέρον των γονέων. Διότι το νομοσχέδιο αυτό έχει γραφτεί σαν να απευθύνεται στον έναν γονέα» τόνισε η βουλευτής.

Στη διάταξη που αφορά την άσκηση γονικής μέριμνας και εισάγει τον όρο «εξίσου» εστίασε τη διαφωνία του και ο Μανούσος Βολουδάκης. «Ακούω την άποψη και την συμμερίζομαι ότι το «εξίσου» περισσεύει. Πρέπει να είμαστε ακριβείς και λεπτομερείς. Δεν πρέπει μια μεταρρύθμιση που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση να χαθεί. Θα σας καλούσα να το επανεξετάσετε. Ακούω την άποψη του υπουργείου. Ακουσα και τις απόψεις έγκριτων νομικών εγώ δεν είμαι νομικός. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον των παιδιών», είπε ο βουλευτής.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση