HomeHL-9Ηράκλειο: Τρίτη απόπειρα δημοπράτησης για το οικόπεδο της λαϊκής

Ηράκλειο: Τρίτη απόπειρα δημοπράτησης για το οικόπεδο της λαϊκής

Μπροστά από τη φυλακή Αλικαρνασσού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τα πόδια στην πλάτη τρέχει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου να βγάλει στον αέρα το έργο της διαμόρφωσης του
δημοτικού οικοπέδου που έχει στην ιδιοκτησία μπροστά από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η πρώτη μόνιμη λαϊκή αγορά της πόλης.

Όπως είναι γνωστό, λόγω της απεργίας των μηχανικών αναβλήθηκε δύο φορές η δημοπράτηση του έργου, γεγονός που στρίμωξε χρονικά το Δήμο Ηρακλείου, που επιθυμεί το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα πριν την 1η Ιουνίου, που ουσιαστικά τίθεται σε εφαρμογή το νέο νομοθετικό πλαίσιο των δημοσίων έργων το οποίο αλλάζει τα πάντα στον τομέα των δημοπρατήσεων. Έτσι όπως εκτιμά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Αναστασάκης το έργο θα βγει στον αέρα τις επόμενες μέρες, καθώς έχει ολοκληρωθεί όλη η προεργασία που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

Ο ίδιος υπογραμμίζει τη σημασία του έργου για ολόκληρη την πόλη το οποίο δρομολογείται με ομόφωνες αποφάσεις
του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς όπως εξηγεί έρχεται να δώσει οριστική λύση σε ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να βρει τη λύση του.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. το Υπουργείο, αρχικά είχε αποφασίσει θετικά υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μπροστά από τις φυλακές. Όμως η νέα πολιτική ηγεσία αναδιπλώθηκε πλήρως, εγείροντας ενστάσεις επικαλούμενο λόγους που άπτονται της ασφάλειας της τάξης.

Η Λότζια έκανε κάποιες πολιτικές κινήσεις με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς όμως να καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις και τις επιφυλάξεις της πολιτικής ηγεσίας, που αρνείται τη συγκεκριμένη χωροθέτηση.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα έστειλε πέρυσι το καλοκαίρι, κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να ελέγξει το δημοτικό ακίνητο και να αξιολογήσει κατά πόσο είναι ασφαλές να μετακινηθεί στο χώρο του δημοτικού ακινήτου η λειτουργία της λαϊκής αγοράς για την οποία διατυπώνονται ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις.

Ωστόσο, αυτό το οποίο έχει ξεκαθαρίσει η πλευρά της Λότζια, είναι ανεξάρτητα από το πόρισμα ότι αποτελεί
αδιαπραγμάτευτη απόφαση της το γεγονός ότι θα προχωρήσει η δημοπράτηση της διαμόρφωσης του δημοτικού
ακινήτου, ώστε να λειτουργήσει ως λαϊκή αγορά για την οποία υπάρχουν δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Εμείς θα δημοπρατήσουμε το έργο είτε έτσι, είτε αλλιώς» τονίζουν στελέχη της Λότζια θέτοντας ερωτήματα, για το πώς εγείρονται από την πλευρά του Υπουργείου ζητήματα επιλεκτικά για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς την οποία ζητά πάνδημη η κοινωνία, και την ίδια στιγμή δεν εγείρεται κανένα θέμα για άλλες οχλούσες λειτουργίες που αναπτύσσονται περιμετρικά των φυλακών.

Παράλληλα αυτό το οποίο μετ΄ επιτάσεως τονίζουν τα στελέχη της Λότζια είναι ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας που τους ζητήθηκαν τα έχουν αποδεχτεί και τα διασφαλίζουν σημειώνοντας ότι τελικά η επίκληση τους είναι εντελώς προσχηματική…

Διαφήμιση
Διαφήμιση