HomeHL-WorldTέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό στο ΗΒ – Πάνω από 10 εκ. οι διπλά εμβολιασθέντες

Tέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό στο ΗΒ – Πάνω από 10 εκ. οι διπλά εμβολιασθέντες

Την ίδια ώρα, η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει πλέον χορηγηθεί σε 10.152.039 πολίτες, σχεδόν έναν στους πέντε ενήλικες. Την πρώτη δόση έχουν κάνει 32,9 εκατομμύρια πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 7 Σεπτεμβρίου συνιστούν οι τέσσερις θάνατοι που αναφέρθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας από το Υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ημέρας ήταν 2.963, μειωμένα κατά 17% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει πλέον χορηγηθεί σε 10.152.039 πολίτες, σχεδόν έναν στους πέντε ενήλικες. Την πρώτη δόση έχουν κάνει 32,9 εκατομμύρια πολίτες.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Παρασκευή η Ινδία θα τοποθετηθεί στην «κόκκινη» λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, που σημαίνει ότι οι αφίξεις από τη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών σε προεπιλεγμένο ξενοδοχείο.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω της ανίχνευσης 103 κρουσμάτων της «ινδικής» παραλλαγής του κορωνοϊού που διακρίνεται από διπλή μετάλλαξη. Οι επιστήμονες ερευνούν αν η νέα παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική ή/και ανθεκτική στα εμβόλια.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση