HomeHL-SportsPlay out: Το πρόγραμμα στην ουρά

Play out: Το πρόγραμμα στην ουρά

Η επόμενη αγωνιστική κρίνεται και είναι κομβική για το που θα φτάσει το «μαξιλαράκι» ασφαλείας. Τυπικά στο «κόλπο» είναι 6 ομάδες, ουσιαστικά «παλεύουν» 3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε χθες  στους «Ζωσιμάδες» η 3η αγωνιστική των Play Out με τη νίκη (2-1) της Λαμίας στα Γιάννινα, αποτέλεσμα που την έφερε «αγκαλιά» με την παραμονή της στην κατηγορία.

Η οποία ενδέχεται να σφραγιστεί μαθηματικά την επόμενη εβδομάδα εάν κερδίσει την ΑΕΛ.

Κακά τα ψέμματα η «κούρσα» της σωτηρίας… διεξάγεται πλέον με 3 «μονομάχους», τον ΟΦΗ, την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό που βρίσκονται από τη 12η μέχρι και τη 14η θέση σε απόσταση μόλις 3 βαθμών.

Επειδή υπάρχουν μεταξύ τους ματς (ΑΕΛ-ΟΦΗ και ΟΦΗ-Παναιτωλικός) όλοι ορίζουν, θεωρητικά πάντα, την τύχη τους, αφού με το απόλυτο μέχρι το φινάλε (4χ4) θα αποφύγουν μίνιμουμ την τελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στη Super League 2, θα είναι τουλάχιστον 13οι και θα παίξουν στο διπλό μπαράζ με τον 2ο της από κάτω κατηγορίας.

Σε ποιο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται, προφανώς, τα «καναρίνια» και η επόμενη αγωνιστική κρίνεται κομβική.

Μετά την ολοκλήρωσή της ενδέχεται να έχουν από κάτω τόσο τους Κρητικούς όσο και τους «βυσσινί» (δική τους νίκη, ήττα του ΟΦΗ, μη νίκη της ΑΕΛ), αλλά και να βρίσκοντται ακόμη και στο «-5» από τη θέση του μπαράζ (ήττα δική τους, νίκη ΑΕΛ, μη ήττα ΟΦΗ).

Στεκόμαστε στον Παναιτωλικό καθώς η περίπτωσή του είναι πλέον το «βαρόμετρο» για το μαξιλαράκι «ασφαλείας» που θα απαιτηθεί ώστε να αποφευχθεί η τελευταία θέση, αφού εάν δεν κερδίσει (ούτε) την «Ελαφρά Ταξιαρχία» τότε σε Ηράκλειο και Λάρισα είναι πιθανό να αρκούν 2 νίκες στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια για να τα έχουν οριστικά από κάτω.

Στην παρουσίαση του προγράμματος μέχρι το φινάλε μπαίνουν οι 30αρηδες Απόλλων, Λαμία και ο 29αρης Ατρόμητος για βαθμολογικούς, επί του παρόντος λόγους.

Και αυτό επειδή και για τους 3 μπορεί να απαιτηθεί μόνο 1 νίκη για να εξασφαλίσουν και τυπικά πως θα είναι τουλάχιστον 12οι, εάν επιτευχθεί κόντρα σε ομάδα του down 3.

Για τον  ΠΑΣ Γιάννινα που είναι στο 34, δεν τίθεται καν θέμα.

Απόλλων Σμύρνης (30)
Παναιτωλικός*
Βόλος

ΠΑΣ Γιάννινα*
Λαμία

Λαμία (30)
ΑΕΛ
Ατρόμητος*
ΟΦΗ
Απόλλων Σμύρνης*

Ατρόμητος (29)
ΟΦΗ*
Λαμία
Παναιτωλικός*
Βόλος

ΟΦΗ (24)
Ατρόμητος
ΑΕΛ*
Λαμία*
Παναιτωλικός

ΑΕΛ (23)
Λαμία*
ΟΦΗ
Βόλος*
ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός (21)
Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΣ Γιάννινα*
Ατρόμητος
ΟΦΗ*

*Με * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση