HomeΥΓΕΙΑΚοντοζαμάνης: Δίνουμε τη μητέρα των μαχών – Στα όρια του το ΕΣΥ αλλά παραμένει όρθιο

Κοντοζαμάνης: Δίνουμε τη μητέρα των μαχών – Στα όρια του το ΕΣΥ αλλά παραμένει όρθιο

Έσχατο όπλο η επίταξη ιδιωτών αλλά όποτε χρειαστεί θα το αξιοποιήσουμε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ως τη «μητέρα των μαχών» περιέγραψε, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, των αγώνα που δίνει το τελευταίο διάστημα το ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των αυξημένων εισαγωγών και διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη μάχη τη δίνουν μαζί δημόσιος, ιδιωτικός τομέας και Ένοπλες Δυνάμεις με τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ο ίδιος πάντως δήλωσε αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη και με το τρίτο κύμα της πανδημίας, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι δεν θα μείνει κανένας απροστάτευτος.

«Είναι η μητέρα των μαχών η μάχη που δίνουμε αυτή την περίοδο όλοι μαζί. Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Ένα σύστημα υγείας. Μία υγειονομική περιφέρεια όλη η χώρα. Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας απροστάτευτο. Το σύστημα υγείας είναι στα όριά του, αλλά παραμένει όρθιο με οργανωμένο σχέδιο και συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη κάθε πολίτης», επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις τελευταίες 25 ημέρες έχουν προστεθεί στο σύστημα 1.000 επιπλέον κλίνες εκ των οποίων οι 500 από τον ιδιωτικό τομέα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ αποκρούοντας τα πυρά του Ανδρέα Ξανθού από τον ΣΥΡΙΖΑ περί περιορισμένης επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών και ευνοϊκής μεταχείρισης των ιδιωτικών κλινικών, χαρακτήρισε το μέτρο της επίταξης «έσχατο όπλο» διαβεβαιώνοντας όμως πως όποτε χρειαστεί αυτό θα αξιοποιηθεί.

«Εχουμε στην διάθεσή μας όλα τα όπλα και σήμερα στην κορύφωση του κύματος τα ρίχνουμε στην μάχη προκειμένου να νικήσουμε. Ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει και covid περιστατικά. Όμως ποια είναι η κατάσταση; Σε ιδιωτικές ΜΕΘ γίνονται διακομιδές non covid περιστατικών ώστε το δημόσιο να αφιερωθεί στην κεντρική μάχη. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το 50% των ημερήσιων περιστατικών είναι  non covid», σημείωσε απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Ξανθού ότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους ιδιωτικούς κλινικάρχες να μην εμπλακούν ενεργά στη διαχείριση της πανδημίας.

Για λειτουργικό black out στα νοσοκομεία ης Αττικής,  lockdown εντός του ΕΣΥ και εφημερίες δημόσιων νοσοκομείων σε συνθήκες ιατρικής πολέμου, έκανε λόγο ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρά χωρίς συγκροτημένο σχέδιο για την ευστάθεια του συστήματος υγείας. Ζήτησε, δε, την ολική ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο σύστημα υγείας, ώστε να αντιμετωπίσει και περιστατικά κορωνοϊού, ενώ επέκρινε το πρόσφατο μέτρο της χορήγησης ατομικών rapid test από τα φαρμακεία, κρίνοντας ότι θα αποδειχτεί «πομφόλυγα».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση