HomePost ItΗ ΝΟΔΕ Ηρακλείου απαντά στο Ν. Ηγουμενίδη

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου απαντά στο Ν. Ηγουμενίδη

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν “άρεσε” στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Ηγουμενίδη (το αντίθετο θα μας εξέπληττε) η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Παραγωγικών Φορέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, σχετικά με την προσπάθεια παραπληροφόρησης που επιχείρησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές Κρήτης του κόμματος του, με ερώτηση που κατέθεσαν προς την κυβέρνηση καταλογίζοντας της αστοχίες σε μια δράση ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης της Περιφέρειας Κρήτης.

Επιδίδεται ο κ. Ηγουμενίδης σε μακροσκελείς, αυθαίρετες και  μηδενιστικές αναλύσεις, σε απρεπείς και ανεδαφικούς χαρακτηρισμούς, και τελικά… “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”. Ούτε μία λέξη δεν διαθέτει ο καλός βουλευτής , για την “ταμπακέρα”. Την προσπάθεια δηλαδή παραπληροφόρησης που επιχείρησαν με την επερώτηση τους.

Το ποιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων όχι μόνο σε αυτήν αλλά σε κάθε Εθνική προσπάθεια το βλέπουν και το κρίνουν οι πολίτες.  Και διαπιστώνουν καθημερινά βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιχαρακωμένους στην σαθρή αντιπολιτευτική τακτική τους, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν και να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη γύρω από τις τιτάνιες προσπάθειες της Κυβέρνησης αλλά και της κοινωνίας να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη δύσκολη και πρωτόγνωρη σημερινή πραγματικότητα.

Όμως, όσες προπαγανδιστικές ανακοινώσεις κι αν εκδίδουν, όσα ψεύδη κι αν μεταχειρίζονται, ο Κρητικός και κατ’ επέκταση ο Ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να κρίνει σωστά, και να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Αναγνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες τον απολύτως επιτυχή τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ενημερώνονται διαρκώς για τα συνεχή μέτρα που λαμβάνει, και για την ανακούφιση των πληγέντων κλάδων, αλλά και για να κρατηθεί όρθια η Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία

Μια και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνουν πως αγνοούν τις προσπάθειες αυτές, ας μπουν στον κόπο να αναγνώσουν τα στοιχεία του πίνακα που παραθέτουμε.

pinakas-node

Ο πίνακας αναφέρει μόνο τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων ανά Νομό και τα ακατάσχετα και ασυμψήφιστα πόσα που έχουν καταβληθεί από τις (ουσιαστικά μη στο μεγαλύτερο μέρος τους) επιστρεπτέες προκαταβολές.

Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα ποσά που έχουν καταβληθεί απ’ευθείας στους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή ή σε μερική απασχόληση μέσω του προγράμματος “Συνεργασία”  των επιχειρήσεων που πλήττονται,

με κάλυψη και των ασφαλιστικών τους εισφορών και που μέχρι την 31/12 και στους 4 νομούς της Κρήτης υπερέβησαν τα 191.000.000.

Ακόμη, η καταβολή των ενοικίων, η κάλυψη του 90% των δόσεων των δανείων μέσω του προγράμματος

Γέφυρα, οι αναστολές καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΤΕΠΙΧ Ι και ΙΙ ,

το 80-20 κ.α, τα οποία συναθροιζόμενα υπερβαίνουν το 1,5 δις μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στην Κρήτη.

Και βέβαια, μια υπεύθυνη κυβέρνηση όπως η σημερινή, πρέπει να κρατάει πάντα εφεδρείες, ειδικά για την αντιμετώπιση πρωτόγνωρων και απρόβλεπτης εξέλιξης καταστάσεων, όπως αυτή που  αντιμετωπίζουμε.

Ήδη έχει προαναγγελθεί ότι τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Όμως, “όσο θέλεις βρόντα στου κωφού την πόρτα”. Αυτό δυστυχώς ισχύει απολύτως, για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χωρεί καμία αμφιβολία, ότι θα συνεχίσουν το μοναδικό έργο που τους έχει πλέον απομείνει: Να ψευδολογούν και να παραπληροφορούν όσους απέμειναν να δίνουν σημασία στην πολιτική τους ύπαρξη.

Τομέας Παραγωγικών Φορέων

Δ.Ε.Ε.Π.(Νο.Δ.Ε.)  ΝΔ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση