HomeΕΛΛΑΔΑΝέα Σμύρνη: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Νέα Σμύρνη: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δείτε εικόνες και βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιείται αυτή την ώρα ως διαμαρτυρία για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με πανό και συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.


Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην κάθοδο.

Σημειώνεται ότι καλέσματα για την συγκέντρωση είχαν απευθύνει συλλογικότητες του αναρχικού χώρου (Ρουβίκωνας κλπ) αλλά και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κάλεσε δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα να «αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του» σημειώνοντας ότι «η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας».

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη:

Ανάμεσα στα πανό και εκείνο της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Νέας Σμύρνης, Νέου Κόσμου, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου, με σύνθημα «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας».


Άλλοι έγραψαν σε πανό το ρήμα «πονάω», που έγινε σύνθημα στη Νέα Σμύρνη μετά το βίντεο στο οποίο ο άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπούσε με το κλοπ έναν από τους συγκεντρωμένους. Θυμίζουμε πως η δικηγόρος του αστυνομικού υποστήριξε πως «προηγήθηκε αξιόποινη πράξη» πριν τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε στο βίντεο.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα, φαίνεται πως επικρατούσε ηρεμία στη Νέα Σμύρνη.

Με εντολή της Αστυνομίας έχουν διακοπεί από τις 17.00 τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης. Tα δρομολόγια διεξάγονται στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/ Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα- Μηδείας/ Μυκάλης και ΣΕΦ- Βούλα. Επιπροσθέτως, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση