HomeΚΡΗΤΗΕν αναμονή της απόφασης για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Εν αναμονή της απόφασης για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται η απόφαση για το θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη που έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου που κλήθηκε να αποφασίσει στις 23 Φεβρουαρίου για το εάν θα κάνει δεκτές ή όχι τις δηλώσεις εξαίρεσης των δύο εκ των τριών πραγματογνωμόνων, διατήρησε τους διορισθέντες πραγματογνώμονες στα καθήκοντα τους, απορρίπτοντας το αίτημα αυτοεξαιρέσεως, θεωρώντας ότι οι επικαλούμενοι λόγοι προϋπήρχαν του διορισμού τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς οι οποίοι είχαν οριστεί από το δικαστήριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πραγματογνωμοσύνη στην οποία θα είναι παρόν και ειδικός εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής.

Οι δύο γιατροί, ζήτησαν από το δικαστήριο την εξαίρεσή τους καθώς η πλευρά της πολιτικής αγωγής άφησε αιχμές για το γεγονός ότι έχουν υπάρξει μαζί με την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία του συνεδρίαση στις 15 Ιανουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει μετά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος είναι ένας εκ των τριών γιατρών που είχαν διορισθεί για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης την οποία είχε ζητήσει το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του κι έτσι ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 29 Ιανουαρίου ενώ ορίστηκε νέος πραγματογνώμων καρδιολόγος.

Η Μελίνα Παρασκάκη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η ανάρτηση του πατέρας της μικρής Μελίνας λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου

Ο πατέρας της Μελίνας,Μανος Παρασκάκη με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει:

«Παρασκευη 5 Μαρτίου.
Η υποθεση που βασανιζει την οικογενειά μου παραπάνω απο μια πενταετία φαίνεται να φτανει στο τελος της την Παρασκευή αυτή.
Δυστυχως η αλλη πλευρά αν και δε το συνηθιζε, το τελευταιο καιρο εχει προβει σε αναρτησεις που λοιδωρουν τους δικηγορους μου, τη τεχνικη μου συμβουλο κι αυτη ακομα την οικογένειά μου, μιλωντας αρχικα για την αποζημιωση που ζηταω,
μια κι αυτο δυστυχως ειναι το κόστος για τη ζωή ενός παιδιού.
Μια αλλη πλευρα η οποια με περισσή έπαρση πλεον φωνασκει στο δικαστηριο ως να εχει ηδη δικαιωθει, ή να γνωρίζει οτι θα δικαιωθει.
Μια αλλη πλευρα της οποιας η συμπεριφορα ειναι να απευθυνεται στους δικαστες ξεχνωντας οτι ειναι η δικη για τον αδικο-αδικαιολογητο θανατο ενος παιδιου απο την ολιγωρια μιας γιατρού, αλλά η δίκη,
για την αδικη κατηγορία της καημενης της κατηγορουμενης.
Μια αλλη πλευρα που δεν σεβαστηκε δυο γονεις που σερνονται ξανα και ξανα στα δικαστηρια ζωντας καθε φορά τα τραγικά γεγονοτα που τους στερησαν ενα υγιεστατο παιδι, αλλα εφτασαν στο σημειο να πουν μες στο δικαστηριο: «ενταξει πεθανε ενα παιδι αλλα ας τελειωνουμε, κουραστηκαμε».
Μια αλλη πλευρα η οποια αρχισε να λεει το παραμυθι της «αλλεργικης αντιδρασης»
κατι που ουδεποτε ακουσαμε ως τωρα εξω απο το χειρουργειο αλλα και στις ενημερωσεις που γινονταν και στα δυο νοσοκομεια και που θα επρεπε να εχουμε ενημερωθει απο την αρχη.
Κι ερχομαστε στους πραγματογνωμονες.
Τρεις πραγματογνωμονες οι οποιοι εβγαλαν «αθωωτικη αποφαση» για τη συναδελφο τους.
Οταν ομως ζητησαμε να ξανακανουν πραγματογνωμοσυνη αλλα με τη παρουσια της τεχνικης μας συμβουλου παρουσα οπως επρεπε, οι δυο απο τους τρεις ζητησαν να εξαιρεθουν!
Ο ενας μαλιστα παραδεχτηκε οτι δουλεψε με τη κατηγορουμενη παλιοτερα κι οτι λογω απειριας ξεχασε να το αναφερει!
Οι δικαστες τους αρνηθηκαν την εξαιρεση κι αυτοι εσπευσαν να βγαλουν την ιδια πραγματογνωμοσυνη αγνοωντας τα ερωτηματα που τους εθεσε η τεχνικη μου συμβουλος, πανω σε αυτη.
Καταλαβαινετε ολοι που παει η υποθεση.
Ελπιζω οι δικαστες να λαβουν υποψη τους τη προταση του Εισαγγελεως που ειναι καταπελτης για τη κατηγορουμενη και την καθυστερηση που εδειξε στην αντιμετωπιση του περιστατικου του βρογχοσπασμου κι οχι της αλλεργικης αντιδρασης οπως ισχυριζονται.
Σας Ευχαριστω ολους. Ολο το κοσμο για το ενδιαφερον που δειχνει για το που εχει φτασει η υποθεση αλλα και για να παραβρεθει στο πλάι μας.
Κανουμε οτι μπορουμε για να μη ξανασυμβει σε κανενα νοσηλευόμενο τετοιο περιστατικο ,ουτε παιδι ουτε μεγαλος να χασει τη ζωη του τοσο απλα.
Ομως υπαρχει ομερτα και το βλεπετε ολοι στον αθλητισμο, στο θεατρο κι αλλου.
Μην αναρωτιεστε γιατι καποιοι φοβηθηκαν να μιλησουν.
Κι εμεις που φωναζουμε δε μπορουμε το δικιο μας να βρουμε στην Ελλαδα του 2021…..
Η μηπως του 1921;
Και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω σε όλο το κοσμο..»

(Κοινοποίηση ελεύθερα.)

Παρασκευη 5 Μαρτίου.
Η υποθεση που βασανιζει την οικογενειά μου παραπάνω απο μια πενταετία…

Δημοσιεύτηκε από Manos Paraskakis στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση