HomeΕΛΛΑΔΑΧρήστος Ταραντίλης: Κλείσαμε προληπτικά την Εθνική Οδό

Χρήστος Ταραντίλης: Κλείσαμε προληπτικά την Εθνική Οδό

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή της κυκλοφορίας. Σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση η Ελλάδα, προχωρούν ικανοποιητικά οι εμβολιασμοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος, λειτουργεί και εργάζεται συνεχώς ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις και αναπτύσσονται όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους».

Αυτό ανέφερε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι «καθώς οι περιορισμοί των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων συνεχίζονται, η κυβέρνηση διευρύνει τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζόμενων και ανέργων.

Ήδη το συνολικό κόστος των μέτρων που έχουν ληφθεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώνεται στα 5,9 δισ. ευρώ». Επανέλαβε δε μια σειρά από μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και ανέργων.

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ελλάδα -όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)- εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Κι αυτό παρά την αύξηση κρουσμάτων που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα -κυρίως στην Αττική και όχι μόνο-, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση της λήψης πρόσθετων μέτρων στις περιοχές αυτές».

Διαπιστώνεται ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, ότι «η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 60 ετών, δηλαδή στους συμπολίτες μας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα.

Γι’ αυτό ακριβώς εντείνονται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις και στους χώρους εργασίας.

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα στο ergasia.testing.gov.gr στην οποία οι επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους για να κάνουν -εφόσον το επιθυμούν- δωρεάν rapid test μέχρι και 2 φορές τον μήνα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «οφείλουμε, ωστόσο, όλες και όλοι -παρά τη μεγάλη κούραση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά- να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο τέλος αυτού του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε την άμυνα παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και την ίδια ώρα εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.

Έχουμε ήδη σπάσει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών και επιταχύνουμε τους ρυθμούς.

Από σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για τους συμπολίτες μας ηλικίας 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraΖeneca.

Στόχος μας είναι να εμβολιάζονται οι πολίτες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, γρήγορα και με ασφάλεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση