HomeΕΛΛΑΔΑΤαραντίλης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown

Ταραντίλης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημεριν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι ένα καθαρά δυναμικό φαινόμενο και ότι τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, εξέφρασε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα και διευκρίνισε ότι «σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό λοκντάουν, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, λαμβάνοντας, όμως πάντα λαμβάνονται υπόψη θέματα οικονομίας και εκπαίδευσης. «Είμαστε κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις νέες συνθήκες» τόνισε.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ο Χρήστος Ταραντίλης εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει τους στόχους της για τον Ιανουάριο και εξήγησε ότι αυτό που θα παίξει ρόλο από δω και πέρα είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των παραδόσεων των εμβολίων

Ταραντίλης: Εμβληματικό το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Τέλος, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αποτελεί ένα εμβληματικό νομοσχέδιο και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. «Το πιο σημαντικό που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε είναι να εγγυηθούμε σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα (πανεπιστημιακούς, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό) να κερδίσει την ελευθερία της. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία σε ένα μέρος οπού υπάρχει ο φόβος η βία, ο προπηλακισμός. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να λειτουργήσει με βάση την αποστολή της», κατέληξε ο κ. Ταραντίλης.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση