HomePost ItΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα κρούσματα κορωνοϊού στον δήμο Γόρτυνας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα κρούσματα κορωνοϊού στον δήμο Γόρτυνας

Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Γόρτυνας Μιχάλη Μανιαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών για αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και στον δήμο Γόρτυνας,βρίσκουν την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή ακόμα πιο εκτεθειμένες για τη στάση και τις ευθύνες τους και δικαιολογημένα ενισχύουν την ανασφάλεια των λαϊκών οικογενειών στον δήμο μας.

Από τη μια η κυβέρνηση κοροϊδεύει ξεδιάντροπα για την «επιτυχημένη» διαχείριση της πανδημίας και την «ετοιμότητα» για την εφαρμογή εμβολιαστικού προγράμματος,όταν οι νεκροί πανελλαδικά ξεπέρασαν τις 6.000 και ρίχνει την ευθύνη στον λαόγια την «ανεύθυνη» στάση του. Και από την άλλη η δημοτική αρχή όχι μόνο συγκαλύπτει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά δεν παίρνει ούτε τα μέτρα αρμοδιότητάς της.

Συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού.Ελάχιστα έως καθόλου μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, την έγκαιρη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, τη θωράκιση των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων του Νομού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει τοποθετηθεί πάμπολλες φορές για ζητήματα προστασίας της υγείας του λαού της Γόρτυνας και για μια φορά ακόμη απαιτούμε:

Να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο -που έχει καταργηθεί με τα μπιλιετάκια-μηνύματα των δια περιφοράς συνεδριάσεων-με αποκλειστικό θέμα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Γόρτυνας.

Άμεσα, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά του δήμου για όλους, εντελώς δωρεάν αλλά και σε όλους τους μαζικούςχώρους της περιοχής. Ευρείαιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Να οργανωθούν κινητές μονάδες για μαζικό εμβολιασμό στα χωριά της περιοχής και μαζικούς χώρους.

Στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων, του ΚΥ Αγίας Βαρβάρας, με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με κρατική χρηματοδότηση, για την ολόπλευρη λειτουργία της ΠΦΥ.

Με ευθύνη του κράτους, ουσιαστική αναβάθμιση των Νοσοκομείων του νομού, που η μετατροπή τους σε μονάδες υγείας «μιας νόσου» έχει καταστροφικό αντίκτυπο σε άλλους ασθενείς με εξίσου θανατηφόρες, ασθένειες.

Να ανακληθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση