HomeHL-GreeceΓ’ Λυκείου: Ο γρίφος για την επιστροφή στις τάξεις -Τα σενάρια

Γ’ Λυκείου: Ο γρίφος για την επιστροφή στις τάξεις -Τα σενάρια

Αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία να ανοίγουν από σήμερα, ειδικοί και υπουργείο Παιδείας εξετάζουν ήδη το επόμενο βήμα που αφορά στους μαθητές του Λυκείου και συγκεκριμένα, της Γ’ Λυκείου.

Λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Σημειώνεται πως ήδη έχουν αρχίσει από την Παρασκευή τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας.

Αποφασίζουν αυτή την εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι

Γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν με στόχο να αποφασίσουν τι εισήγηση θα κάνουν γι’ αυτό το ζήτημα. Την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν πως το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν τα λύκεια και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Στόχος είναι να ανοίξουν τα λύκεια, αλλά και τα γυμνάσια μέχρι το τέλος Γενάρη, αρκεί να το επιτρέπει και η επιδημιολογική εικόνα.

Οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου είναι η επόμενη προτεραιότητα, με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να τονίζει πως «τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα».

Το ίδιο τόνισε και ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί το άνοιγμα στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Κεραμέως: Προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου

Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας. «Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται» ανέφερε η υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για τη Γ’ Λυκείου», συμπλήρωσε η υπουργός. Ερωτηθείσα για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στη Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και διά ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να κάνουν αίτηση για τεστ κορωνοϊού

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορωνοϊού μέσα από την ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr που είναι ήδη σε λειτουργία για τους εκπαιδευτικούς.

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κυρία Κεραμέως, τονίζοντας ότι εξετάζονται συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τα σενάρια για ΙΕΚ, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Οσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα φροντιστήρια, πιο μετά αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ζήτημα για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία στα πανεπιστήμια δεν έχει ακόμα τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή των ειδικών. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι οι ιδιωτικές σχολές (ΙΕΚ κ.λπ) υπάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα επαναλειτουργήσουν «πακέτο» με τα πανεπιστήμια.

Ομοίως, κατά την ίδια πηγή, τα φροντιστήρια θα ανοίξουν για μαθήματα με φυσική παρουσία μόλις οι ειδικοί δώσουν το «ΟΚ» για το άνοιγμα των λυκείων. Επομένως, αν ανοίξουν τα λύκεια στα τέλη Ιανουαρίου, θα επαναλειτουργήσουν και τα φροντιστήρια. Πιο «θολή» είναι η εικόνα για τα κέντρα ξένων γλωσσών. Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να επαναλειτουργήσουν σταδιακά, σε αντιστοίχιση με τη βαθμίδα (οι τάξεις γυμνασίου μαζί με τα γυμνάσια κ.ό.κ.).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση