HomeΚΡΗΤΗΆρχισαν τα παρατράγουδα με τα πρόστιμα – Η μαρτυρία μίας Ηρακλειώτισσας

Άρχισαν τα παρατράγουδα με τα πρόστιμα – Η μαρτυρία μίας Ηρακλειώτισσας

Καταγγέλλει αυστηρότητα, χωρίς λόγο, από τις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρώτη μέρα του lockdown η χθεσινή με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται στους.. δρόμους προκειμένου να εντοπίσουν τους παραβάτες που μετακινούνται άσκοπα ή δεν κάνουν χρήση μάσκας.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, κατά την χθεσινή πρεμιέρα της απαγόρευσης, οι αρχές βεβαίωσαν συνολικά 100 πρόστιμα στην Κρήτη (61 για μη χρήση μάσκας και 39 για άσκοπη μετακίνηση) με τον κάθε έναν πολίτη να πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι στον κρατικό κορβανά, μόνο από τις χθεσινές κλήσεις στην Κρήτη, να προστίθενται συνολικά 30.000 ευρώ!

Ωστόσο από τους χθεσινούς ελέγχους δεν έλειψαν και τα… παρατράγουδα καθώς όπως καταγγέλλει στο cretapost μία γυναίκα, της οποίας βεβαιώθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, υπήρξε αυστηρότητα χωρίς λόγο από τις αρχές.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, κατά τη διάρκεια βόλτας που έκανε η ίδια με την μητέρα της και τον σκύλο τους στο κέντρο του Ηρακλείου «έπεσαν» πάνω σε αστυνομικούς.

Η μητέρα της, είχε κατεβάσει για δύο λεπτά την μάσκα γιατί ήθελε να πάρει αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να την γράψουν για μη χρήση μάσκας.

Οι ίδιες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης, επιχείρησαν να εξηγήσουν στις αρχές ότι είναι νομοταγείς και μόνο για ελάχιστα λεπτά κατέβηκε η μάσκα, σε σημείο μάλιστα που δεν υπήρχε κανείς περαστικός, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έδειξαν καμία διάθεση να τις ακούσουν.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τους απάντησαν πως τις είχαν δει ώρα χωρίς μάσκα αφού βρίσκονταν πίσω τους με το αμάξι.

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία στο cretapost:

Θέλω να δηλώσω ένα περιστατικό που συνέβη εχθές το βράδυ λίγο μετά της 9.

Εγώ και η μητέρα μου είχαμε βγει μια βόλτα με το κατοικίδιο μας στο κέντρο του Ηράκλειου. Κατά την επιστροφή μας στο σπίτι και συγκεκριμένα στην Καλοκαιρινού (στην διασταύρωση για Άγιο Μηνά) η μητέρα μου κατέβασε την μάσκα διότι ένιωσε μια δυσφορία και αυτό ήταν για 2 λεπτά.  Σταματάμε στο περίπτερο και μόλις βγαίνω βλέπω τέσσερις αστυνομικούς (δύο άντρες και δύο γυναίκες) γύρω από την μητέρα μου! Ζητούσαν τα στοιχεία μας κλπ. Άρχισα να παραπονιέμαι τονίζοντας ότι η γυναίκα έβγαλε την μάσκα της για 2 λεπτά και είναι άδικο να την γράψετε, είμαστε μάνα και κόρη μια βόλτα με κανέναν άνθρωπο δίπλα μας άρα ποιον θα κολλήσουμε; Πηγαίνετε στο κέντρο να δείτε τι γίνεται που είναι 3-4 άτομα μαζί και αφήστε εμάς. Ισχυρίστηκαν ότι μας έβλεπαν πολύ ώρα γιατί ήταν από πίσω μας με το αμάξι. Πώς γίνεται αυτό από την στιγμή που ήμασταν σε δρόμο όπου δεν περνούσε αμάξι; Αμετάκλητοι εκείνοι συνέχιζαν να γράφουν και εκείνοι την ώρα που μιλούσα μου λέει ο ένας: «Εσείς σταματήστε να μιλάτε μην σας γράψουμε και εσάς». Απαράδεκτοι!!! Να τονίσω επίσης ότι οι δύο από αυτούς (μια γυναίκα και ένας άνδρας) που στέκονταν από πίσω μας δεν ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΣΚΑ!!! Η μεγαλύτερη ειρωνεία ήταν αυτό! Μας δουλεύουν κατάματα.

Η εικόνα ήταν τραγική, για τον λόγο ότι μας είχαν περικυκλώσει 4 αστυνομικοί, 2 γυναίκες, λες και είχαμε κάνει κάποιο έγκλημα, λες και θα τους ξεφύγουμε και μας έχουν στο χέρι. Τι να πω πραγματικά ,ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει την αδικία.

 Εχθές που ήταν η πρώτη μέρα καραντίνας από ότι γνωρίζω θεωρείτε προειδοποιητική μέρα και δεν κόβουν πρόστιμα. Στο τέλος έκοψαν πρόστιμο 300€ για την μητέρα μου. ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση