HomeΕΛΛΑΔΑΜε πρόταση για την «τριπλή κρίση» στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Με πρόταση για την «τριπλή κρίση» στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Με δρακόντεια μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου προς τους πολιτικούς συντάκτες αύριο, Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια επεξεργασμένη πρόταση για την τριπλή πρόκληση, δηλαδή την πανδημία, την οικονομία και την γεωπολιτική πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Το περίγραμμα του νέου, αυτού προγράμματος έδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «ένα συνολικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που θα αναφέρεται τόσο στις άμεσες ανάγκες της συγκυρίας, όσο και στις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της χώρας εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας», το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την καρδιά του νέου αφηγήματος της Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα. Φωτίζοντας πτυχές από την υγειονομική, την οικονομική και τη γεωπολιτική κρίση, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί και στις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, με το ιδεολογικό πρόσημο, ωστόσο, της ομιλίας του να περιστρέφεται γύρω από την πανδημία, η οποία κατά την Κουμουνδούρου δημιουργεί νέα πολιτικά ερωτήματα, αλλά και δεδομένα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει στην τρέχουσα ανάγκη για περισσότερα δημόσια αγαθά, δείχνοντας προς την κατεύθυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, στη δέσμη προτάσεων του κ. Τσίπρα θα περιλαμβάνονται μέτρα για «τη στήριξη των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας», αλλά και τη «στήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων», σε αντιδιαστολή με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που «είναι η πανδημία στα εργασιακά».

Με νωπό και το λίφτινγκ στο επικοινωνιακό επιτελείο, αλλά και στη «σκιώδη» κυβέρνηση Τσίπρα, περνώντας τη σκυτάλη του κόμματος στα χέρια νεότερων στελεχών, η εικόνα φρεσκάδας που θα επιχειρήσει να εκπέμψει η Κουμουνδούρου το διήμερο της παρουσίας της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συνοδευθεί και με ένα κάλεσμα στην νεολαία, καθώς «στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικό βάρος θα δοθεί στη νέα γενιά, τη νεολαία που η Νέα Δημοκρατία της ζητά να ζήσει με 500 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, να στρατευτεί υποχρεωτικά στα 18, τη νέα γενιά που η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ξαναδιώξει από τη χώρα, ενώ την κατηγορεί συνεχώς για ανευθυνότητα όσον αφορά τη διασπορά του ιού», όπως σχετικά ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη στην οικονομία και το κρίσιμο δεν είναι να μετράμε το μέγεθος της ύφεσης, το κρίσιμο είναι να δούμε ότι αυτοί οι αριθμοί πολύ γρήγορα θα έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στη ζωή μας. Το κρίσιμο είναι να μιλήσουμε για την ανάγκη να διατηρηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να κρατηθεί η εργασία στα επίπεδα που ήταν πριν» δήλωσε, άλλωστε, στα μέσα της εβδομάδας ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα της σημερινής του τοποθέτησης προς τους παραγωγικούς φορείς, η οποία προγραμματίζεται για τις 7 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι σήμερα με τη Διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων.

Με δρακόντεια μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου προς τους πολιτικούς συντάκτες αύριο, Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση