HomeHL-TOPΈνας ακόμα νεκρός από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

Ένας ακόμα νεκρός από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης, με τη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του νησιού, να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός ανήκει σε μία γυναίκα χωρίς να είναι ακόμα γνωστά άλλα στοιχεία όπως ηλικίας και εθνικότητα. Πρόκειται για το τέταρτο άτομο που ανασύρεται νεκρό καθώς όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost χθες οι αρχές περισυνέλλαξαν τις σορούς μίας γυναίκας και δύο αγοριών ηλικίας 6 και 7 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε άλλος ένας επιζών, με τους διασωθέντες, να ανέρχονται πλέον σε 58.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Εν τω μεταξύ, στη Σητεία έχουν μεταφερθεί 20 από τα 58 άτομα που περισυνελέγησαν και προσωρινά φιλοξενούνται σε χώρο κάτω από το λιμεναρχείο της περιοχής.  Δύο ακόμη άτομα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας σε καλή κατάσταση.

Οι υπόλοιποι 30 μεταφέρονται στο Λαύριο και τη Ρόδο.

Πρόκειται κυρίως για άνδρες νεαρής ηλικίας από το Πακιστάν, τη Σομαλία και το Αφανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τις πρώτες βοήθειες, τους έγινε και τεστ κορωνοϊού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας και προορισμός τους ήταν , λιμάνι στην Ιταλία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση