HomeHL-TOPΣτη Σητεία κάποιοι από τους διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Κρήτης

Στη Σητεία κάποιοι από τους διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Κρήτης

Μία γυναίκα και δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις άνθρωποι, μία γυναίκα και δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από το ναυάγιο νότια της Κρήτης, με τη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και σήμερα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε άλλος ένας επιζών, με τους διασωθέντες, να ανέρχονται πλέον σε 58.

Εν τω μεταξύ, στη Σητεία έχουν μεταφερθεί 20 από τα 58 άτομα που περισυνελέγησαν και προσωρινά φιλοξενούνται σε χώρο κάτω από το λιμεναρχείο της περιοχής.  Δύο ακόμη άτομα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη, δύο από αυτούς, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας σε καλή κατάσταση.

Οι υπόλοιποι 30 μεταφέρονται στο Λαύριο και τη Ρόδο.

Πρόκειται κυρίως για άνδρες νεαρής ηλικίας από το Πακιστάν, τη Σομαλία και το Αφανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τις πρώτες βοήθειες, τους έγινε και τεστ κορωνοϊού,

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας και προορισμός τους ήταν , λιμάνι στην Ιταλία.

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση. Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση