HomeHL-GreeceΤάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική

Τεράστιο θράσος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για την ύφεση που έφερε ο κορωνοϊός, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών. Σήμερα αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις μάσκες στα σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική και έχει τεράστιο θράσος για να αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν να φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός για την παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

 Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχει τεράστιο θράσος ο κ. Τσίπρας, να λέει τον πρωθυπουργό πολιτικό απατεώνα», σημειώνοντας ότι η ύφεση και οι καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού επηρεάζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

«Προφανώς, κατά τον κ. Τσίπρα για την παγκόσμια ύφεση, φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως εδώ και μη παρέκει. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο απ’ ότι φαίνεται με τη λογική και καλά θα κάνει προσαρμοζόμενος στο ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρχίσει να φέρεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Λοιπόν, τα καταφέραμε μια χαρά το πρώτο διάστημα της πανδημίας. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες οικονομικές συνέπειες που πράγματι υπάρχουν. Όλοι μαζί ενωμένοι. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει το Σάββατο αναλυτικά γι’ αυτό».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να λέει ψέματα και για το θέμα των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία:

«Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να σταματήσει να λέει ψέματα, για την κατάσταση στα σχολεία. Αναφέρομαι ειδικά στο σκέλος της καθαριότητας, που είναι τμήμα της Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Έχουμε εγκρίνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους Δήμους, αυτές τις ημέρες, ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρσι ήταν 3.700».

Σε ερώτηση για την πρόσθετη επιβάρυνση των 28 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε: «Η επιβάρυνση υπάρχει διότι το Δημόσιο φέτος διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μέχρι πέρσι δεν μπορούσαν να λείψουν ούτε μια μέρα από τη δουλειά.

Ξέρω κυρίες, οι οποίες είχαν καρκίνο και δεν μπορούσαν να πάνε να κάνουν χημειοθεραπεία. Αυτό ήταν το καθεστώς επί Τσίπρα.

Επί Μητσοτάκη το καθεστώς έχει αλλάξει. Έχουν κανονικά δικαιώματα και φυσικά έχουν πλήρεις και κανονικές υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώνουν μέχρι κεραίας.

Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι συμβασιούχοι δέκα μηνών. Είναι έμπειροι, ξέρουν τη δουλειά».

Σε ερώτηση τί θα γίνει αν υπάρξουν επιπλέον ανάγκες ο υπουργός Εσωτερικών ήταν σαφής: «Όπου χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, οι Δήμοι θα τα πάρουν.

Στηρίζονται, πλήρως, από αυτήν την κυβέρνηση και οικονομικά και διοικητικά. Λοιπόν, να σταματήσει ο κ. Τσίπρας την καταστροφολογία. Μέρες που είναι με την Τουρκία απέναντι και με ένα τεράστιο εθνικό μέτωπο θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Τέλος, σε ερώτηση για τις μάσκες, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων με 6,2 εκατ. ευρώ, μέσω της ΚΕΔΕ, ήταν άμεση.

Και επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ προχώρησε ταχύτατα στο διαγωνισμό: «Ο κ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και περιμένει εντός της ημέρας έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υλοποιηθεί άμεσα.

Οι Δήμοι έχουν σχεδιάσει, όπως με ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργίου, η ΚΕΔΕ, τη διανομή των μασκών σε όλους τους Δήμους και από αυτούς θα πάνε σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση