HomeΕΛΛΑΔΑΟι ευθύνες Πατούλη για τα κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι

Οι ευθύνες Πατούλη για τα κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι

Τι (δεν) έκανε ο περιφερειάρχης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υγειονομική «βόμβα» μετατρέπεται ακόμη ένα γηροκομείο, αυτό στο Μαρούσι με 19 κρούσματα κορωνοϊού και, όπως προκύπτει, οι ευθύνες του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη είναι σημαντικές.

Πρόκειται για το γηροκομείο Centaurea στο οποίο εντοπίστηκαν 19 κρούσματα.

Σε μια προσπάθεια να μετακυλήσει τις ευθύνες του, ο Γ. Πατούλης υποστήριξε την περασμένη Τρίτη (ΣΚΑΪ), ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας τα γηροκομεία, «φωτογραφίζοντας» εμμέσως, πιθανότατα, την υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου. Κάτι που ωστόσο δεν ισχύει, καθώς οι δομές εντός της Περιφέρειας -όπως το γηροκομείο στο Μαρούσι- υπάγονται ξεκάθαρα στην αρμοδιότητα του περιφερειάρχη.

Αλλωστε, ήταν ο ίδιος ο κ. Πατούλης που υπερηφανευόταν στις αρχές Ιουλίου ότι σε 141 γηροκομεία της Αττικής δεν υπήρξε ούτε μία απώλεια ζωής, όταν σε πολλές χώρες το 50% της θνησιμότητας από τον Covid-19 αφορούσε σε κέντρα φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας και γηροκομεία.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής έκανε εκ των υστέρων ελέγχους στο συγκεκριμένο γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας, πλην όμως ήταν ήδη αργά καθώς είχε ήδη εντοπιστεί ένα κρούσμα. Στη συνέχεια ξέσπασε η «μπόρα» με 19 θετικά κρούσματα μέχρι στιγμής. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η δικηγόρος του γηροκομείου, υπήρξε ύποπτο κρούσμα από τις 28/8 και εργαζόμενος που βγήκε θετικός στο τρίτο τεστ.

Επίσης, το συγκεκριμένο γηροκομείο λειτουργεί χωρίς άδεια. Ο ιδιοκτήτης έχει υποβάλει μεν τη σχετική αίτηση, η οποία όμως έχει «βαλτώσει» στη γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να λειτουργεί χωρίς άδεια, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iefimerida από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές.

Στην κυβέρνηση επικρατεί ενόχληση για τον κ. Πατούλη. Μάλιστα, την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άφησε μια «σπόντα» προς τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, σχετικά με το πεδίο των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στην Περιφέρεια Αττικής. «Στην παρούσα φάση, για την καλύτερη επικοινωνία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, το υπουργείο Εργασίας, πέραν των πρωτοκόλλων για τις ΜΦΗ και υπεράνω των προκαθορισμένων αρμοδιοτήτων του, έχει αναλάβει τον συντονισμό των Περιφερειών με την κεντρική διοίκηση».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση