HomeΚΡΗΤΗΚατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ – «Φόβοι» για την τουριστική σεζόν

Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ – «Φόβοι» για την τουριστική σεζόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση διαμαρτυρίας και στο Ηράκλειο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Αρκετοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ πήγαν το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Τσαλικάκι και Λινοπεράματα όπου διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απεργία στην Κρήτη είναι καθολική αγγίζοντας το 95%.

«Από σήμερα τα μεσάνυχτα ξεκινήσαμε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία είναι καθολική, εδώ στη Κρήτη πλησιάζουμε το 95% συμμετοχής.

Ο σταθμός που είμαστε τώρα είναι κλειστά, οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, τρεις στην Κρήτη υπολειτουργούν με το προσωπικό ασφαλείας που έχουμε διαθέσει.

Περιμένουμε τις εξελίξεις για το πώς θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά και τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Γ. Βρέντζος.

Οι διακοπές που θα γίνουν στην Κρήτη θα είναι μικρής διάρκειας καθώς δεν θα ξεπεράσουν τα τρία τέταρτα σύμφωνα με τον κ. Βρένζο.

«Αντιστεκόμαστε στην πώληση της ΔΕΗ και στο να φύγει η ΔΕΗ από κρατικά χέρια διότι είναι κάτι που θα βλάψει άμεσα όχι μόνο τους εργαζομένους αλλά κυρίως τον απλό κόσμο που θα δει την διαφορά στην τσέπη του. Θα έχουμε μία ραγδαία αύξηση της τιμής της κιλοβατόρας», ανέφερε η συνδικαλίστρια Δέσποινα Μπορμπουδάκη.

DEH

Φοβούνται τις συνέπειες στον τουρισμό

Από την άλλη μεριά η απόφαση των εργαζομένων της ΔΕΗ να απεργήσουν με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Οι περισσότεροι τάσσονται κατά αυτού τους τρόπου διαμαρτυρίας καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο cretapost θα πληγεί για μία ακόμα φορά ο τουρισμός.

«Με έκπληξη και προβληματισμό μάθαμε τις ανακοινώσεις για τις διακοπές ρεύματος και αυτό μας ξυπνάει μνήμες προηγούμενων ετών.

Πρέπει να πούμε ότι στη Κρήτη φτάνει καθημερινά πλήθος κόσμου για τις διακοπές του. Ο Ιούλιος – Αύγουστος είναι οι μήνες που έχουμε τους περισσότερους τουρίστες και οι διακοπές ρεύματος μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

Σεβόμαστε όλοι τους προβληματισμούς των συμπολιτών και τις ανησυχίες τους ενώ σίγουρα ο αγώνας πρέπει να στηρίζεται. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις όποιες κινητοποιήσεις, μην υπάρχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στους συνανθρώπους και τους επιχειρηματίες που πασχίζουν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα όποια αιτήματα των συνδικαλιστών να γίνονται παιχνίδι στο βωμό του κάθε συμφέροντος και να δημιουργούν πρόβλημα στην όποια διαδικασία ανάπτυξης», ανέφερε ο γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου στον τουρισμό, Μ. Βαμιεδάκης.

«Δεν είναι σωστό όταν βρισκόμαστε στο φουλ της σεζόν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα της τουριστικής σεζόν, υπάρχει πολύ κόσμος και δεν νοείται να γίνουν διακοπές ρεύματος. Δημιουργεί πέρα από προβλήματα στους τουρίστες, προβλήματα και στα μηχανήματα που έχει κάθε επιχείρηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που καίγονται ψυγεία και τηλεοράσεις. Αυτά τα πράγματα ποιος θα τα αντικαταστήσει; Η ΔΕΗ; Ή οι άνθρωποι που κατεβάζουν τους διακόπτες;», επισημαίνει ο επιχειρηματίας Γ. Μπαμιεδάκης.

«Είναι μία χρονιά που φαίνεται πως η Ελλάδα επανέρχεται στις αγορές και ανακτάται η εμπιστοσύνη στους ξένους τουριστικούς πράκτορες. Με αυτές όμως τις κινήσεις πάμε ξανά να δημιουργήσουμε προβλήματα. Οι διαφαινόμενες διαταραχές στην ηλεκτροδότηση θα είναι καταστροφικές για τον τουρισμό. Ελπίζουμε οι απαράδεκτες αυτές απειλές και πρακτικές να μην περάσουν», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Οικονόμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση