HomeHL-9Τραγωδία στην Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί – Ταυτοποιήθηκε η σορός στον Κάλαμο, ανήκει στον 72χρονο αγνοούμενο

Τραγωδία στην Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί – Ταυτοποιήθηκε η σορός στον Κάλαμο, ανήκει στον 72χρονο αγνοούμενο

Παρασύρθηκε από τον χείμαρρο που κατέληξε στη θάλασσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος, που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα.

Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου.

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα.

Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων αλλά και των κατοίκων που επλήγησαν στην περιοχή

Συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του άτυχου μωρού μίλησε χτες στο protothema.gr για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι γονείς του παιδιού.

«Τους έπιασε στον ύπνο ο χείμαρρος. Κοιμόντουσαν οι άνθρωποι όταν ο χείμαρρος έσπασε το τζάμι από τη δύναμη του νερού και μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Σηκώθηκε έντρομος ο πατέρας και βούτηξε το μωρό στην αγκαλιά και έτρεξε μαζί με τη γυναίκα του να βγουν από το σπίτι. Μόλις άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού για να βγουν έξω, τους έσπρωξε ο χείμαρρος και του γλίστρησε το μωρό από τα χέρια. Φώναζε η μητέρα για το παιδί της, δεν είχαν ρεύμα, δεν έβλεπαν τίποτα, ήταν πίσσα σκοτάδι και τους παρέσυρε όλους το νερό», είπε συγγενής της οικογένειας.

«Δεν περιμέναμε ότι θα σπάσει το ποτάμι. Πήγα να ξαπλώσω στο κρεβάτι μου και ευτυχώς που με πήραν τηλέφωνο οι συγγενείς μου και δεν με έπιασε ο χείμαρρος στον ύπνο. Βγήκα έξω και είχε πλημμυρίσει όλος ο δρόμος και η αυλή του σπιτιού. Ένας κακός χαμός από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.Πρόλαβα να φύγω και σώθηκα. Το σπίτι βέβαια έχει ανυπολόγιστες ζημιές, τα έπιπλα είναι για πέταμα , λάσπες παντού»,
λέει κάτοικος από το χωριό Ψαχνά Ευβοίας.


«Ακούσαμε φωνές από το διπλανό σπίτι , ένας παππούς ήταν κατάκοιτος στο κρεβάτι του και δεν μπορούσε να σηκωθεί για να σωθεί. Σπάσαμε την πόρτα , είχε ξεχειλίσει το δωμάτιο, το κρεβάτι επέπλεε και η ντουλάπα είχε πέσει πάνω στον άτυχο παππού»
λέει γειτόνισά του άτυχου 86χρονου.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ακόμα και σκαπτικά μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων αλλά και για να μεταφέρουν μωρά και ηλικιωμένους σε ασφαλές σημείο.

Η πυροσβεστική παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση