HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Γερμανία

340 κρούσματα σε 24 ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανένας θάνατος εξαιτίας της covid-19 δεν καταγράφηκε στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ επιβεβαιώθηκαν 340 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού παρέμεινε αμετάβλητος στη χώρα. Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας στη Γερμανία ανέρχεται σε 9.118 νεκρούς επί συνόλου 205.609 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στις λοιμώδεις νόσους.

Κορωνοϊός: Μελετάται η υποχρεωτική εξέταση παραθεριστών

Η Γερμανία ενδέχεται να θεσπίσει την υποχρεωτική εξέταση για κορωνοϊό για τους παραθεριστές που επιστρέφουν από προορισμούς υψηλού κινδύνου, αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε στο υψηλότερο σημείο δύο μηνών προ ημερών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν.

Ο Σπαν τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, σεβόμενη παράλληλα τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της. «Ελέγχουμε επίσης εάν είναι νομικά δυνατό να υποχρεώνεται κάποιος να κάνει μια εξέταση, διότι αυτό θα συνιστούσε καταπάτηση της ελευθερίας του», δήλωσε ο Σπαν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση